Abbas, İslam Konferansı Gençlik Forumu heyetini kabul etti

- Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas: - "2018 Kudüs İslam Dünyası Gençlik Başkenti Projesi, Filistin davasına sunulan en önemli uluslararası eylemsel destekteklerden biri" - "Türkiye'nin Filistin'i yalnız bırakmama iradesinin siyasi izdüşümü, dün gerçekleştirilen İİT Olağanüstü Kudüs Zirvesi'ydi"

Google Haberlere Abone ol
Abbas, İslam Konferansı Gençlik Forumu heyetini kabul etti

İSTANBUL (AA) - Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Kudüs 2018 İslam Dünyası Gençlik Başkenti Projesi'nin, Filistin davasına sunulan en önemli uluslararası eylemsel desteklerden biri olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla toplanan İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Olağanüstü Zirvesi'ne katılmak üzere İstanbul'a gelen Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, bugünkü resmi programı kapsamında, Büyükelçi Elşad İskandarov başkanlığındaki İslam Konferansı Gençlik Forumu (İKGF-Dİ) heyetini kabul etti.

Görüşmede Büyükelçi İskandarov, İKGF tarafından yürütülen Kudüs 2018 Yılı İslam Dünyası Gençlik Başkenti Projesi hakkında, Filistin Devlet Başkanı Abbas'a bilgi verdi.

Abbas da Türkiye'nin Filistin'i yalnız bırakmama iradesinin siyasi izdüşümünün dün gerçekleştirilen İİT Olağanüstü Kudüs Zirvesi olduğunun altını çizdi.

Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Filistin davasına verdiği en önemli uluslararası eylemsel desteklerden birisinin de 2018 yılının Kudüs Gençlik Başkenti seçilmesine yönelik ortaya koyduğu destek olduğunu vurgulayan Abbas, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bir kez daha teşekkürlerini yineledi.

İkili görüşmede İKGF-Dİ Başkanı Elşad İskandarov, projenin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Müslümanların ilk kıblesi olan Kudüs'ü ve Filistin halkını yalnız bırakmamak adına Kudüs'ü ziyaret edenlerin arttırılması çağrısına, uluslararası düzeyde eylemsel destek olarak gerçekleştirildiğini vurguladı.

2018 Kudüs İslam Dünyası Gençlik Başkenti Projesi'nin ana hedefinin, dünyanın dört bir tarafından gelecek gençlerin katılımıyla Kudüs'te birçok uluslararası gençlik programlarının gerçekleştirilmesi olduğunu vurgulayan İskandarov, aynı zamanda bu programın, Filistin halkının haklı davası konusunda uluslararası farkındalığın arttırılmasına da hizmet edeceğini bildirdi.

İKGF-Dİ koordinasyonunda gerçekleştirilen program kapsamında İİT İslam Dünyası İlk Gençlik Başkenti 2016 yılında İstanbul seçilmişti. Şu an 2017 İİT Gençlik Başkenti'ne Malezya'nın Putrajaya, Fas'ın Fes ve İran'ın Şiraz kentleri ev sahipliği yapıyor.

Yorumlar