AB'nin 3 ülkesi arasındaki kriz büyüyor

Avrupa Birliği'nin üç ülkesi Fransa, İtalya ve Almanya arasındaki kriz giderek bübüyor. İtalya, diğer iki ülkenin kendisiyle alay ettiğini savunuyor.

Google Haberlere Abone ol
AB'nin 3 ülkesi arasındaki kriz büyüyor

Almanya Başbakanı Angela Merkel ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, iki ülke arasında tarihi öneme sahip 22 Ocak 1963 tarihli Elysee Anlaşması'nın 56. yıl dönümünde, yeni bir Alman-Fransız iş birliği anlaşmasını imzalamış, bu anlaşmaya göre  Almanya Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyine (BMGK) daimi üye olarak alınması yönünde çalışmalar yürütülmesine karar verilmişti. 

İtalyan Başbakan Conte, "Sadece kendi uluslarının çıkarlarını düşünüyorlar" dedi. 

Conte dün de  Fransa'nın BM Güvenlik Konseyinin Daimi Üyesi olmasına atıfta bulunarak, "Hedefimiz, tek bir Avrupa ülkesine böyle önemli bir koltuğu vermek olmamalı." ifadelerini kullanmıştı. 

İtalya Başbakanı ayrıca, Fransa ve Almanya ile yaşadıkları sorunların ülkeler arasındaki dostluğa zarar vermemesi gerektiğini vurgulayarak, "İtalya ve Fransa ile İtalya ve Almanya arasında geleneksel bir dostluk var. Eğer bazı şeyleri tartışıyorsak, bu dostluğu etkilememeli." görüşünü savunmuştu. 

ab

Yorumlar