Rusya'ya 'bombalamayı durdurun' çağrısı

Fransa ve İngiltere, Esed rejimine ve Rusya’ya Suriye’de hasmâne tutumların sonlandırılması anlaşmasına uyma çağrısında bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Rusya'ya 'bombalamayı durdurun' çağrısı

Son Haberler Logo

Birlikte zirve düzenleyen Fransa ve İngiltere, Esed rejimine ve Rusya’ya Suriye’de hasmâne tutumların sonlandırılması anlaşmasına uyma çağrısında bulundu. İki ülkenin ortak açıklamasında Esed rejiminin ve Rusya’nın muhaliflere saldırıları bırakması gerektiği vurgulandı. “Rusya ve Suriye rejimi de dahil olmak üzere bütün taraflara insan hakları ihlâllerini durdurmaları çağrısında bulunuyoruz. Rusya ve Suriye rejimi, ılımlı muhalif gruplara saldırılarını hemen durdurmalı” ifadesi kullanıldı.

İngiltere Başbakanı David Cameron’ın sözcüsü Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’ın yarın video konferans yoluyla görüşeceğini açıkladı. Görüşmenin konusu Suriye’de ateşkes olacak.

Açıklamada “Yarın Birleşik Krallık, Fransa ve Almanya liderlerinin bir araya gelip Başkan Putin’e bu ateşkesin devam ederek kalıcı olması ve gerçek siyasi geçişe yol açmasına olan ihtiyacı çok açık bir şekilde ifade etmesi için bir fırsat” ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar