AB Bakanı ve Başmüzakereci Çelik sporcularla buluştu

- Bakan Ömer Çelik: - "Hükümetlerimiz döneminde spora verilen önemin en büyük sebeplerinden bir tanesi, gençliğimize, genç sporculara, kardeşlerimize sahip çıkmaktır. İkincisi de Türkiye'nin sesini sporun her bir alanında dünyaya daha çok duyurmaktır. Bunu giderek daha çok ve daha güçlü bir şekilde yapıyoruz" - "Türkiye'de çeşitli terör örgütlerinin saldırısına karşı hem ülkemizi etkili bir şekilde savunuyoruz hem en güçlü şekilde terörle mücadele ediyoruz hem de Türkiye'yi büyütmeye, ekonomisini, demokrasisini büyütmeye devam ediyoruz"

Google Haberlere Abone ol
AB Bakanı ve Başmüzakereci Çelik sporcularla buluştu

ADANA (AA) - Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, "Hükümetlerimiz döneminde spora verilen önemin en büyük sebeplerinden bir tanesi, gençliğimize, genç sporculara, kardeşlerimize sahip çıkmaktır. İkincisi de Türkiye'nin sesini sporun her bir alanında dünyaya daha çok duyurmaktır. Bunu giderek daha çok ve daha güçlü bir şekilde yapıyoruz." dedi.

Çelik, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü tarafından 5 Ocak Fatih Terim Stadyumu'nda düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, bugün çok güzel bir iftar programı düzenlendiğini, sporcularla ve onların hocalarıyla bir arada olduklarını söyledi.

Bu kadar sporcuyla birlikte olmanın kendileri için büyük bir şans ve mutluluk olduğunu ifade eden Çelik, sporcuların çok önemli başarılara imza attığını, onların önemli yerlerde Türkiye'yi temsil ettiğini bildiklerini kaydetti.

Bir ülkenin gelişmişlik seviyesiyle o ülkede sporun gelişmesi arasında çok doğrudan bir bağlantı olduğunun altını çizen Çelik, şöyle devam etti:

"Pek çok yerde spor tesisleri bulunması, sporcuların desteklenmesi hususunda son derece yetersiz şartlardayken bugün Türkiye'nin pek çok yerinde illeri geçtik ilçelerde bile son derece önemli spor tesisleri var. Adana'nın her yerini de bu spor tesisleriyle donatmaya devam ediyoruz. Hükümetlerimiz döneminde spora verilen önemin en büyük sebeplerinden bir tanesi, gençliğimize, genç sporculara, kardeşlerimize sahip çıkmaktır. İkincisi de Türkiye'nin sesini sporun her bir alanında dünyaya daha çok duyurmaktır. Bunu giderek daha çok ve daha güçlü bir şekilde yapıyoruz. İnşallah önümüzdeki dönemde de sporu destekleme, teşvik etme, sporcuyu destekleme şeklindeki bu politikalarımıza devam edeceğiz. Ülke geliştikçe, büyüdükçe, ülkede istikrar oldukça bu konudaki gelişmeler de aynı hızla devam edecek. 24 Haziran seçimlerinden sonra da aynı istikrar, aynı güç devam ettiği zaman bütün bunları daha büyük başarılara imza atacak, bu çıtayı daha yükseklere çıkaracak şekilde yolumuza devam edeceğiz."

Sporcu gençlerin yaşlarında olduğu zamanlar Adana'nın tamamında gidebilecekleri bir iki basketbol sahasıyla bir tane ancak yüzme havuzunun bulunduğunu belirten Çelik, şimdi kentin her tarafına tesisler kazandırdıklarını söyledi.

- "Türkiye'yi büyütmeye devam ediyoruz"

Sporculara da destek verdiklerini vurgulayan Çelik, şöyle konuştu:

"Ülkemizin birliği, dirliği için yola devam ettiğimiz müddetçe önümüze herhangi bir engel çıktığında bu engeli aşmamız çok kolay oluyor. Bu engelleri aşarak, Türkiye'yi her alanda daha yüksek standartlara yükseltmemiz daha kolay oluyor. Dolayısıyla birliğimizi, beraberliğimizi, dirliğimizi koruyacağız. Bakın Türkiye'de çeşitli terör örgütlerinin saldırısına karşı hem ülkemizi etkili bir şekilde savunuyoruz hem en güçlü şekilde terörle mücadele ediyoruz hem de Türkiye'yi büyütmeye, ekonomisini, demokrasisini büyütmeye devam ediyoruz. Bu sporcu kardeşlerimizin şu anda yaptığı gibi bu bayrağımızı en yüksekte tutmak için her geçen gün daha yükseğe götürmek için siyaset, ekonomi, spor alanında ve aklımıza gelen her alanda Türkiye'yi daha büyük ufuklara taşımak için ilerliyoruz. İnşallah Türkiye bu birlik, dirlik içerisinde aynı sizin bu masaların etrafında oluşturduğunuz birlik ve beraberlik içerisinde geleceğe daha kuvvetli yürüyecek."

"Bu çocukların sahip olduğu imkanlar geçmişte yoktu" diyen Çelik, birtakım karamsarlıklara, kötü propagandalara kafayı takmamak gerektiğinin altını çizdi.

Çelik, Türkiye'nin geleceğinin parlak, yolunun açık olduğunu, birlik, beraberlik içerisinde bu geleceğe yürümek gerektiğini sözlerine ekledi.

AK Parti Sakarya Milletvekili adayı Kenan Sofuoğlu da siyasete hızlı bir şekilde giriş yaptığını ve gençlerle ilgilenmek istediğini belirtti.

Her akşam gençlerle bir araya geldiklerini ifade eden Sofuoğlu, kendisine verilen imkanın hakkını vermek için koşturduğunu ve 24 Haziran'da özellikle gençlerden destek beklediğini dile getirdi.

Yorumlar