AA'dan "Türkiye'nin Güvenlik Stratejisi" kitabı

- Türkiye'nin yeni güvenlik stratejisini askeri, siyasi ve ekonomik yönleriyle ele alan AA analiz yayınları, "Türkiye'nin Güvenlik Stratejisi" kitabında bir araya getirildi - Sahasında yetkin akademisyenler ve uzmanların katkılarıyla şekillenen, ufuk açıcı bir birikimi içeren çalışma, Türkiye'nin savunma ile güvenlik anlayışını bütünüyle yeniden oluşturulduğu kritik bir döneme ışık tutuyor

Google Haberlere Abone ol
AA'dan "Türkiye'nin Güvenlik Stratejisi" kitabı

ANKARA (AA) - Türkiye'nin yeni güvenlik stratejisini askeri, siyasi ve ekonomik yönleriyle ele alan, Anadolu Ajansı (AA) analiz yayınlarının bir araya getirildiği "Türkiye'nin Güvenlik Stratejisi" kitabı yayımlandı.

Kitapta, siyasi ve ekonomik yapılardaki değişimle beraber Ortadoğu başta olmak üzere dünya genelinde belirsizliklerin hakim olduğu bir dönemde Türkiye'nin ana hatlarını 2015'te belirlediği ve bütün unsurlarıyla aşama aşama hayata geçirdiği yeni savunma ile güvenlik stratejisi detaylandırılıyor.

Bölgesel ve uluslararası ölçekte gündemi belirleyen gelişmelere dair değerlendirmelerin yer aldığı kitapta, vekalet savaşlarıyla biçim ile boyut değiştiren çatışmaların, geleneksel ittifak yapı kurallarını belirleyen ve sürekliliğini sağlayan kurum ile kuruluşların işlevsiz kalan fonksiyonlarının, hızla çözülen bu ittifakların derinlemesine analizleri yapılıyor.

- Tarihi bir dönüşüme tanıklık ediliyor

Savunma stratejisine dair yeni perspektifler geliştiren Türkiye'nin, Suriye ve Irak'taki terör hedeflerine yönelik eş zamanlı hava harekatları ile Fırat Kalkanı Harekatı, El Bab Operasyonu ve son olarak Zeytin Dalı Harekatı'nın sonuçlarına da kitapta yer veriliyor. İnfografikler ile desteklenen analizlerin, yerli ve milli savunma vizyonu, askeri, siyasi ve iktisadi yönleriyle ve olayların meydana geliş sırasıyla kaleme alınmış olmasıyla da tarihi bir dönüşüme tanıklık ediliyor.

Sahasında yetkin akademisyenler ve uzmanların katkılarıyla şekillenen ufuk açıcı bir birikimin bir araya getirildiği çalışma, Türkiye'nin savunma ve güvenlik anlayışını bütünüyle yeniden oluşturulduğu kritik bir döneme ışık tutuyor.

AA'nın uzman analistleri ile muhabirlerinin Türkiye'nin yeni güvenlik strateji ve politikalarına dair yayınladığı analizlerin bir araya getirilmesiyle hazırlanan kitap, yakında tüm seçkin kitapçı ve internet mağazalarında yer alacak.

Yorumlar