A Haber kimindir, sahibi kimdir?

Türkiye'nin en çok izlenen haber kanallarından biri olan A Haber için internette sıkça araştırma yapılıyor. A Haber kimin? A Haber sahibi kimdir? şeklindeki sorularınızın yanıtı haberimizde

Google Haberlere Abone ol
A Haber kimindir, sahibi kimdir?

A Haber, Türkiye'nin en çok izlenen kanallarından biridir. Yaptığı programlar ve haber sunumlarıyla Türkiye'nin gündemine damga vuran A Haber kanalının sahibi merak ediliyor. Atv ile aynı frekans üzerinden yayın yapan ve ATV'nin haber kanalına bürünmüş olan kanal Türkiye’de ulusal çapta ve yurt dışında pek çok ülkede yayın yapmaktadır.

A Haber’in gerek bütçe, gerekse izleyici kitlesinin büyüklüğü açısından, ulusal bir kanal olup daha çok muhafazakar sağ ideolojiye sahip vatandaşlara hitap eden bir yayın anlayışına sahiptir. A Haber kanalını kuruluşundan bu yana farklı yapan, yaptığı yayınlar ve tartışma programlarıyla herkes tarafından, hatta en zıt görüşlere sahip kişiler tarafından bile bilinmesini sağlayan bir çehresi vardır. A Haber kurulduğu günden bu yanan en tartışmalı programlara imza atmıştır. 

Türkiye'nin en çok takip edilen kanallarından olan A Haber’in kurucusunun kim olduğu, kimler tarafından nerede ve ne zaman kurulduğu bilgileri internet üzerinden sıkça araştırılıyor. 

A HABER'İN SAHİBİ KİMDİR?

A Haber’in kurucusunun kim olduğu sorusu sıkça sorulurken kanal 2010 sonrası bir girişim olarak karşımıza çıkıyor. Türkiye’nin en büyük medya gruplarından biri olan Turkuvaz Medya Grubu tarafından kurulan kanalın Genel yayın yönetmenliğini ise Abdülhalik Çimen yürütüyor.

A Haber kanalı ATV ile aynı frekansa sahip olmasından ve kardeş kanal olmasından dolayı isim benzerliğine sahip. Öte yandan kanal 25 Nisan 2011’de yayın hayatına başlamıştır.

Kısacası A Haber kanalı 25 Nisan 2011’de Turkuvaz Medya Grubu tarafından kurulmuştur.

Turkuvaz Medya Grubu ise Malatyalı İş Adamı Ahmet Çalık'ındı. 

2013 yılında ise Kalyon grubu tarafından satın alındı.

Kanalın yeni sahibi, Orhan Cemal Kalyoncu'dur.

Yorumlar

Muzaffer Aynı şeyi fox tv için düşünüyoruz
Ayşe Doğru haber kanalı
Fahrettin Doğru haber , İspatlı haber , Bazılarını rahatsız etse de . Umurumuzda değil.
Enver A haber yalan imalathanesi
Mualla Doğru haberin tek adresi A haber