9. Saraybosna Gençlik Film Festivali

- Festivalde "En İyi Belgesel Film" ödülüne, Türkiye yapımı "Düğün Paketi" layık görüldü

Google Haberlere Abone ol
9. Saraybosna Gençlik Film Festivali

SARAYBOSNA (AA) - Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da düzenlenen 9. Saraybosna Gençlik Film Festivali'nde "En İyi Belgesel Film" ödülüne Türkiye yapımı "Düğün Paketi" layık görüldü.

Festival, ödüllerin sahiplerini bulmasıyla sona erdi. Başkentteki Saraybosna Orduevi'nde düzenlenen ödül törenine çok sayıda genç yönetmen, oyuncu ve davetli katıldı. Bu yıl dokuzuncusu düzenlenen festivalde Bosna Hersekli vatandaşlar beş gün boyunca birçok filmi izleme şansı yakalarken, festival bünyesinde düzenlenen seminerlere de katılma imkanı buldu.

Gençlerin sosyal hayata daha çok katılması ve kendilerini daha net ifade edebilmeleri amacıyla düzenlenen festivalde, bu yıl "En İyi Kısa Film" ödülünü Lovro Mrden yönetmenliğindeki Hırvatistan yapımı "Fabijan" filmi aldı.

"En İyi Belgesel Film" ödülünü ise Omer Mirach Turc yönetmenliğindeki Türkiye yapımı belgesel "Düğün Paketi" (Wedding Package) aldı.

Festivalde, "Gençliğin Sesi Özel Ödülü" Bosna Hersekli yapımcı Zoran Galic'e verildi.

Festivalde "En İyi Erkek Oyuncu" ödülünü "Fabijan" filmindeki rolüyle Filip Krizan alırken "En İyi Kadın Oyuncu" ödülüne "Marlone" filmindeki rolüyle Catherine Salee layık görüldü.

- "Belgesel dalında Türk filminde karar verdik"

Festivalde belgesel film dalında jüri başkanlığı görevini üstlenen belgesel yapımcısı Ensar Altay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gençlerin dokuz yıldır organize ettiği festivale katılmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Organizasyon mükemmel. Neredeyse bin film arasından kısa film ve belgesel seçildi." dedi.

Son gün izledikleri filmlerin son derece iyi olduğuna işaret eden Altay, "Belgesel dalında çok ciddi zorluklar yaşadık çünkü kiminin sinematografisi, kiminin hikayesi, kiminin duygusu çok iyiydi. Kimisi ise hakikaten çok çalışmış, bütün detaylar düşünülmüştü. Tüm bunları ölçüp belgesel dalında bir Türk filminde karar verdik." diye konuştu.

Altay, festivalin Balkanlar için önemli olduğunu vurgulayarak, Saraybosna'dan güzel tecrübelerle ayrıldığını söyledi.

Festival Müdürü Kenan Music de festival kapsamında 28 filmin gösterildiğini belirterek, "Festivalde 11 ülkeden filmler yarıştı. Saraybosna'da düzenlenen ve gençlere odaklanan festivalin her geçtiğimiz yıl daha da büyük ilgiyle takip edilmesi bizleri son derece mutlu ediyor." ifadelerini kullandı.

Yorumlar