8 Mart Resmi Tatil Mi Dünya Kadınlar Günü?

8 Mart tatil mi Dünya Kadınlar Günü için resmi tatil beklentisi vatandaşlar konuyu merakla sorguluyor. 8 Mart bazı ülkelerde resmi tatil olarak kutlanıyor.

Google Haberlere Abone ol
8 Mart Resmi Tatil Mi Dünya Kadınlar Günü?

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Resmi Tatil mi sorusu bu güzel için tatil beklentisi içinde olan vatandaşlar tarafından soruluyor. Peki, resmi tatil var mı? İşte cevabı: 

Türkiye'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü henüz resmi tatil olarak kutlanmıyor; ancak bazı Avrupa ülkelerinde 8 Mart dünya Kadınlar Günü resmi tatil olarak kutlanıyor. 

Amerika Sosyalist Partisi, 28 Şubat 1909'da New York'ta bir "Kadınlar Günü" düzenledikten sonra, 1910 Uluslararası Sosyalist Kadın Konferansı her yıl bir "Kadınlar Günü" düzenlenmesini önerdi.

1917'de Sovyet Rusya'da kadınlar oy hakkı kazandıktan sonra 8 Mart orada ulusal bayram oldu.

Kadınlar Günü, 1967'de feminist hareket tarafından benimsenene dek ağırlıklı olarak sosyalist hareketler ve komünist ülkeler tarafından kutlandı.

1975'te Birleşmiş Milletler tarafından kutlanmaya başlandı.

Günümüzde Dünya Kadınlar Günü bazı ülkelerde resmi tatildir, bazı ülkelerde ise büyük ölçüde görmezden gelinir. Bazı ülkelerde protesto günüdür, bazılarında ise kadınlığı kutlayan bir gündür.

Kadınlar gününü resmi tatil olarak kabul eden ilk Avrupa ülkesi Almanya oldu.

Almanya'da 16 eyalet içinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü resmi tatil ilan eden ilk ve tek eyalet Berlin oldu.

Koalisyon hükümetini oluşturan SPD, Yeşiller ve Sol Parti’nin oylarıyla 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü tatil olarak kabul eden yasa tasarısı meclisten geçti.

Muhalefet partileri CDU, FDP ve aşırı sağcı AfD ise tasarıya karşı çıktı.

CDU sözcüleri 8 Mart’ın tatil ilan edilmesiyle ilgili “Berlin artık Çin, Vietnam ve Kuzey Kore ile aynı düzeye geldi” dedi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün resmi tatil olmasına iş çevreleri de tepki gösteriyor.

İşverenler, tatil günü nedeniyle üretimde azalma olacağını belirterek bu duruma karşı çıkıyor.

Kadınlar Günü Çin, Vietnam ve Kuzey Kore'de yarı resmi tatil olarak kutlanıyor.

 

Yorumlar