7 yaşındaki çocuğun elini büyü için kesip aldılar

7 yaşındaki küçük çocuk gece kardeşiyle uyduğu sırada kimliği bilinmeyen kişi veya kişilerce uykusundan uyandırılarak palayla eli kesildi. Küçük çocuğun elinin büyüğü için alındığı ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
7 yaşındaki çocuğun elini büyü için kesip aldılar

Uzuvları kesilerek büyü için kullanılan albinos çocukların yaşadığı vahşetin son kurbanı Zambiya'da yaşayan 7 yaşındaki çocuk oldu. 

Zambiya'nın Kitwe Bölge Polis Şefi Charity Katanga, gece kardeşiyle uyuyan albinos çocuğu yatağından alarak evin dışında sürükleyerek elini palayla keserek aldı.

Polis şefi, aile üyelerinin durumu farkederek bağırmasının ardından saldırganların kaçtığını belirtti. 

Doğuştan melanin pigmentlerinin eksikliği ile doğan albinosların saç, deri, kirpik ve kaşları beyaz renkte oluyor. Bu durum albinosları diğer insanlardan biraz farklı kılsada bazı bölgelerde bu durum onlar için hayati bir tehlikeye dönüşebiliyor. 

Özellikle Afrika'da sıcak hava, kuraklık bazı bölgelerde açlıkla mücadele eden albinos büyücüler tarafından öldürülme korkusu yaşıyor.

Afrika'nın bazı bölgelerinde büyü için kullanılan albinosların kısmet ve zenginlik getireceğine inanılırken bazı bölgelerden ise kötü ruhlar tarafından yönetildiklerine inanılıyor.

Yorumlar