7. Uluslararası Doğalgaz Kongre ve Fuarı

- Haliç Kongre Merkezi'nde 2-3 Kasım'da düzenlenecek fuarda, İGDAŞ'ın TÜBİTAK ile üzerinde çalıştığı "Boru İçi Denetleme Robotu"projesi tanıtılacak

Google Haberlere Abone ol
7. Uluslararası Doğalgaz Kongre ve Fuarı

İSTANBUL (AA) - Uluslararası Doğalgaz Kongre ve Fuarı'nda, İGDAŞ'ın TÜBİTAK ile üzerinde çalıştığı "Boru İçi Denetleme Robotu" projesi tanıtılacak.

Dünyada doğalgaz sektöründe faaliyet gösteren önemli şirketleri İstanbul'da buluşturmak amacıyla düzenlenen 7. Uluslararası Doğalgaz Kongre ve Fuarı (INGAS 2017), 2-3 Kasım'da İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Doğalgazın geleceğinin konuşulacağı organizasyona dünya doğalgaz sektörünün en büyük firmaları katılacak. INGAS 2017'de ayrıca sektördeki son gelişmeler masaya yatırılacak. INGAS 2017'ye Ürdün, Suudi Arabistan, Umman, İran, Irak, Rusya, Çin, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Gürcistan, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri, Cezayir, Fas, Nijerya, İngiltere, ABD, Almanya, İtalya ve Hindistan'ın aralarında bulunduğu 20 farklı ülkeden katılım bekleniyor.

Fuarda Türkiye'nin en büyük doğalgaz dağıtım şirketi olan İGDAŞ mühendislerinin, doğalgaz dağıtım boru hatlarında çelik boruların güvenliğini tehlikeye atabilecek bozulmaların önceden tespiti ve gerekli uyarıları yapabilecek akıllı bir robot üretmek için geliştirdiği proje tanıtılacak. İGDAŞ ve TÜBİTAK'ın üzerinde çalıştığı Boru İçi Denetleme Robotu (BIDR) ile doğalgaz hatlarında oluşabilecek bir kazanın da önüne geçilmesi amaçlanıyor. Proje bu anlamda ilk yerli sistem olma özelliği taşıyacak.

Fuarda ayrıca kombilerin elektrik kesintisi durumunda çalışmasını devam ettirecek sistem, doğalgaz basınç düşürme istasyonlarından enerji geri kazanımı projesi, doğalgaz kokulandırıcı madde üretimi projesi, vana odası otomasyon sistemi, optik sayaç okuma sistemi, özel gaz kesme aparatı gibi projeler de sektör temsilcileriyle buluşacak.


Yorumlar