7. Koğuştaki Mucize filminin hikayesi gerçek mi?

İzleyen erkeklerin dahi ağladığı 7. Koğuştaki Mucize gerçek mi, yaşanmış bir hikayeden mi alındı yoksa tamamen kurgu mudur? Filmi izleyen hemen hemen herkes, hayatında izlediği en dramatik filmle karşılaştığını söylerken, birçok kimse 7. Koğuştaki Mucize filminin gerçek bir hikaye mi diye soruyor?

Google Haberlere Abone ol
7. Koğuştaki Mucize filminin hikayesi gerçek mi?

7. Koğuştaki Mucize filmini hala izlemeyenleriniz varsa film şu sıralarda Netflix'te en çok izlenenler listesinde baş köşeyi çekiyor. Film, Türkiye'de olduğu kadar birçok farklı ülkede de en çok izlenenler arasında yerini almış durumda. Filmi izleyen hemen hemen herkesin gözlerinden bir damla da olsa yaş akıyor. Filmi izleyen erkekler dahi ağlıyor. 7. Koğuştaki Mucize filmini izleyenlerin en çok merak ettiği konu ise, filmin gerçek olup olmadığıdır? Filmi izleyenler 7. Koğuştaki Mucize gerçek mi diye soruyor. 

Aslında 7. Koğuştaki Mucize filmi orijinali Güney Kore yapımı olan Miracle in Cell 7 (7. Hücredeki Mucize) filminden uyarlamadır. Yani filmin Türkçe versiyonunda olayın gerçekle bir alakası yoktur. Film tamamen uyarlamadır. 

Ancak işin garip tarafı, Güney Kore yapımı orijinal film, dünyada özellikle de Netflix'in de etkisiyle, Türk filmi uyarlaması kadar izlenmedi. Orijinal Güney Kore filmi birçok dalda ödül aldı, farklı ülkelerde gösterime girdi. Ancak Netflix üzerinden dünyaya açılan Türk yapımı 7. Koğuştaki Mucize daha çok izleyiciye ulaşmış durumda.

MIRACLE IN CELL NO 7 FİLMİNİN KONUSU

Güney Kore yapımı filmde, zihinsel özürlü bir baba, sokak ortasında yaşanan bir kaza nedeniyle suçlanarak cezaevine gönderilir. Kaza, küçük bir kız çocuğunun buz ayağı kayarak düşmesi ve hayatını kaybetmesidir. Ancak küçük kızın ölümü sırasında orada bulunan baş karakterin hayatı bu nedenle kararacaktır. Ölen kızın bir de başkomiserin kızı olması olayları daha da sertleştirecektir. Babasından başka hiç kimsesi olmayan küçük kız ise babası cezaevine düştüken sonra ortada kalır. Sonra bir şekilde kız da cezaevinde babasının yanına gitmeyi başarır. Cezaevinde diğer azılı suçlularla aynı koğuşta kalmak zorunda olan minik kız burada uzun soluklu bir serüvene neden olur. Kız yıllar sonra büyür ve babasının masumiyetini ıspatlayarak onu idam cezasından kurtarır. Güney Kore yapımı orijinal film biraz da komedi-drama tarzındaydı. Ancak Türk Filmi ise tamamen drama tarzında çekildi.

7. KOĞUŞTAKİ MUCİZE FİLMİNİN KONUSU

Türkiye'de uyarlaması yapılan ve adı da 7. Koğuştaki Mucize filmin konusu ise Ege Bölgesi'nin şirin kasabalarından birinde geçmektedir. Filmde, Memo isimli zihinsel engelli bir baba ile Ova isimli 7 yaşındaki kızının hikayesi anlatılır. Filmin hikayesine göre, Memo ve Ova'nın yaşadığı kasabada, bir komutanın küçük bir kızı ölür. Küçük kızın ölümünün sorumlusu olarak babaannesi ile yaşayan ve 7 yaşında bir kızı olan Memo görülür. Memo, her ne kadar suçsuz olduğunu anlatsa da kimse ona inanmaz. İdam cezasına çarptırılan Memo'nun yakınları adaletin sağlanması için uğraşırken, Memo ve kızı Ova'nın tek istediği birbirlerine kavuşabilmektir. Film, küçük kızın bir şekilde babasıyla birlikte cezaevinde bir süre yaşaması ve sonrasındaki gelişmeleri konu alıyor.

NETFLIX'TE DÜNYA SIRALAMASINA GİRDİ

Karantinada internet üzerinden film, dizi, televizyon programı gibi içerikler sağlayan Netflix’te bir Türk filmi en çok izlenenler arasına girdi. 2019 yapımı “7. Koğuştaki Mucize” filmi Netflix Fransa’da en çok izlenen beşinci içerik oldu. Aras Bulut İynemli, Nisa Sofiya Aksangur ve Deniz Baysal’ın başrollerini oynadığı film ‘Ozark’ ve ‘Vikings’ gibi yapımları geride bıraktı.

7. KOĞUŞTAKİ MUCİZE İÇİN YAPILAN YORUMLAR

Filmi izledikten sonra, birçok izleyici duygularını paylaşmak için sosyal medyaya akın etti:

"7. Koğuşta Mucize'yi bitirdim ve bir film sırasında hiç bu kadar ağlayabileceğimi düşünmediğimi söyleyeyim" diye yazdı.

Bir diğeri, sosyal paylaşımı ise, "7. Koğuştaki Mucize, dünyaya erkeklerin de ağlayabileceğini duyurdu."

Üçüncü bir Twitter kullanıcısı, "7. Koğuştaki Mucize'yi izledim. Çok ağladım. Bunu söylemekten utanmıyorum" dedi.

Yorumlar