"7 Kocalı Hürmüz" müzikali

- Yapımcılığını ve yönetmenliğini Müjdat Gezen'in üstlendiği oyunun ekim sonunda TİM Maslak Show Center'da sahnelenmesi planlanıyor

Google Haberlere Abone ol
"7 Kocalı Hürmüz" müzikali

İSTANBUL (AA) - Yazar ve senarist Sadık Şendil'in kaleme aldığı "7 Kocalı Hürmüz" müzikali Müjdat Gezen yorumuyla tekrar seyirciyle buluşmaya hazırlanıyor.

Projenin detayları, TİM Maslak Show Center'da müzikal ekibinin de katılımıyla düzenlenen basın toplantısında paylaşıldı.

Müzikalin yapımcısı ve yönetmeni Müjdat Gezen, oyundan özet sahnelerin de gösterildiği toplantıda, uzun süredir müzikal için çalıştıklarını, provalara da devam ettiklerini söyledi.

Gezen, ekibin çoğunluğunun Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nden olduğunu belirterek, oyunda 19 ayrı müzik ve dans koreografisinin yer aldığını ifade etti.

Aynı zamanda oyunda rol de alan Gezen, oyunun başında Sadık Şendil'i anlatacağı bilgisini verdi.

Oyunda "Hürmüz" karakterini canlandıran Birce Akalay da hikayenin tiyatroya ilgi duyanlar tarafından çok iyi bilindiğini ve sevildiğini dile getirdi.

- "Neşe saçmak için sahneye çıktık"

Akalay, rolün kendisi için de sürpriz olduğuna değinerek, "Daha önce sahnede defalarca izlediğim bir oyun. Müjdat ağabey de rol için arayınca hayır diyemedim. Tiyatrodan önce 13 yıl bale eğitimi aldığım için oyundaki danslar zor olmadı." dedi.

Sanat hayatında 40. yılına giren şarkıcı ve oyuncu Yonca Evcimik ise konservatuarda okurken de "7 Kocalı Hürmüz" oyununda dansçı olarak yer aldığını kaydetti.

Oyunda iki şarkı seslendirecek olan Evcimik, yıllar önce sahnede yer almasını sağlayarak hayatını değiştiren bir oyunda tekrar rol almanın kendisini heyecanlandırdığını vurguladı.

Müzikalde "Hürmüz"ün doktor kocasını canlandıran İlker Ayrık da "7 Kocalı Hürmüz"ün Türk tiyatrosunun en klasik eserlerinden biri olduğunu aktardı.

Ayrık, müzikal kadrosunun özel tiyatrolarda kolaylıkla bir araya gelemeyecek kadar kalabalık olduğunu bildirerek, "Neşe saçmak için sahneye çıktık. Çok güzel bir oyun oluyor. Birçok izleyicinin bu tip bir oyuna hasret olduğunu düşünüyorum. Seyirciye layık olmaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

- "7 Kocalı Hürmüz"

Daha önce birçok kez hem özel hem ödenekli tiyatrolar tarafından sahnelenen "7 Kocalı Hürmüz", farklı meslek ve tiplerde 6 kocası olan Hürmüz'ün 7. kocasıyla evlenmesi sonucu yaşananları mizahi bir dille anlatıyor.

Daha önce sinemaya da uyarlanan müzikalin döner sahne kullanımıyla dikkati çeken dekor tasarımını Barış Dinçel üstleniyor.

Oyunun başrollerinde ayrıca Ercan Bostancıoğlu, Suzan Kardeş, Ömür Arpacı, Mehtap Ar, Arzu Okay, Can Bana, Aykut Taşkın, Barış Taşkın, Cengiz Okuyucu ve Cengiz Gezgin yer alıyor.

Dansçılarla birlikte yaklaşık 70 kişilik ekipte, kostüm tasarımını Leyla Gezen ve Bahar Korçan, koreografileri ise Pınar Ataer yapıyor.

Müziklerinde Emirhan Cengiz imzası bulunan oyunun ekim sonunda TİM Maslak Show Center'da sahnelenmesi planlanıyor.


Yorumlar