7 aylık bebek nasıl beslenmeli, örnek liste

7 aylık bebek beslenmesi nasıl olmalı, 7 aylık bebeği nasıl beslemeli, ek gıdaya geçişte bebeklerin öğünü nelerden oluşur ve miktarı ne olmalıdır. Bebek beslenmesi ile ilgili merak edilenler ve örnek beslenme listesi

Google Haberlere Abone ol
7 aylık bebek nasıl beslenmeli, örnek liste

7 Aylık olan bebek beslenmesi yavaş yavaş ek gıdaya geçme aşaması olan 6 aylık bebeklerden biraz daha farklıdır. Artık 7 aylık bebeğiniz için yiyeceklerini çeşitlendirme ve miktar artırma zamanınız geldi.

7 aylık bebeğin beslenme programında anne sütü hala en ana öğün. Anne sütünün yanında bebeğin artık farklı vitaminlere de ihtiyaç duyduğu bu dönem annelerin beslenme programı ve planları aradıkları dönemdir.

7 aylık bebeğe bu dönemde anne sütünün haricinde 2 öğün şeklinde ek gıda verilebilir. Peki bebeğin aldığı ek gıda miktarı ne olmalı? Anneler tarafından en çok merak edilen konu ise ek gıdaya geçen bebekler için öğün miktarı ne olmalı?

Bebek için alınan ek öğün miktarı küçük bir bebek kavanozunu geçmeyecek düzeyde olmalıdır. Bebeğin günlük besin ihtiyacının %70'i hala anne sütü ile karşılanması gereken bir dönemdir.

7 Aylık bebek için örnek beslenme listesi:

Ana Öğün

Anne sütü (bebek anne sütü almıyorsa devam sütü)

Kahvaltı : Yarım yumurta sarısı, küçük bir parça peynir ve biraz meyve suyu

Ana Öğün

Anne sütü (bebek anne sütü almıyorsa devam sütü)

Ara Öğün : Sebze Püresi

7 aylık bebek öğünü tarifleri

7 aylık bebek için sebze püresi tarifi 1:  1 havuç, 1 patates, 1 çorba kaşığı pirinci ve tercihe göre az bir miktar kıymayı az miktarda suda haşlayın ve blenderdan geçirerek içine bi tatlı kaşığı zeytinyağı ilave edin. Bebeğinize afiyetle...

7 aylık bir bebeğe hazırlanan bu sebze püresinden yaklaşık küçük bir bebek kavanozunun yarısı kadar verebilirsiniz.

7 aylık bebek için sebze püresi tarifi 2: Patates, havuç, pirinç, kabak, brokoli, taze fasulye gibi evde bulunan sebzelerden karıştırıp haşlayın ve püre haline getirerek içine az bir miktar zeytinyağı ekleyin.

Verilen tarifleri et suyu ya da tavuk suyu ile de haşlayabilirsiniz.

7 aylık bebeklere artık tarhana çorbası da içirebilirsiniz yine yarım kavanozu geçmeyecek miktarda. 8. aydan sonra ise mercimek çorbası ve et ve tavuk gibi gıdalara geçiş yapabilirsiniz.

Ana Öğün

Anne sütü  (bebek anne sütü almıyorsa devam sütü)

Ara Öğün : Tabiki ev yapımı yoğurt

Evde bebeğiniz için özel mayaladığını yoğurt harika bir öğündür. Miktar, yarım minik kavanoz. Yoğurdu evde bulunan meyveler ile meyveli yoğurda dönüştürebilirsiniz.

Bu ayında bebeğin örnek beslenme saatleri şu şekildedir:

07.00 Anne sütü (Uyanır uyanmaz)
 
09.00  Kahvaltı
 
11.00 Anne sütü
 
15.00 Sebze püresi ya da çorba ya da yoğurt + anne sütü
 
19.30 Anne sütü (Akşam yatmadan)
 
23.00 Anne sütü (Gece beslenmesi)

Not: Bebek beslenme saatleri bebekten bebeğe farklılık göstermektedir. Bebeğinizin durumuna göre ayarlamanız önerilir.

6 - 8 ay arası bebekler için içecek önerileri

Bebekler 6 aydan sonra artık annes sütü haricinde beslenmeye başlar ve beslenmelirine su da dahil olur. Su haricinde bebeğe hangi içecekler verilebilir?

7 aylık bebeğe içecek olarak, su, mevsim meyvelerinden özel olarak evde sıkılmış meyve suyu, ayran ve kefir verilebilir.

Yorumlar