65 yaş üstü sokağa çıkma yasağında iyi haber

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, 65 yaş üstüne getirilen sokağa çıkma yasağı konusunda pazartesi günü güzel haberlerin açıklanabileceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
65 yaş üstü sokağa çıkma yasağında iyi haber

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, günlerdir dışarı çıkma yasağı bulunan 65 yaş üstü için müjdeli bir haber verdi. Kalın, pazartesi günün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından önemli açıklamalar geleceğini söyledi. Kalın, "Pazartesi günü Cumhurbaşkanımızın bu konuda da bazı güzel haberleri olabilir" dedi

24 TV'de katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Kalın, “65 yaş ve üstü vatandaşlar ile 20 yaş altı gençler için sokağa çıkma yasağında bir esneme olabilir mi?” sorusu üzerine şunları söyledi:

“65 yaş ve üstü bütün büyüklerimiz yaklaşık 45 gündür evden çıkmadılar. Sağ olsunlar, bu kurala riayet ederek çok tarihi bir görevi de yerine getirdiler, hem kendi hayatlarını korudular hem salgının yayılmasını önlediler. Ülkemizde yaklaşık 7 milyon kadar 65 yaş ve üstü vatandaşımız var. Bu şikayetleri biz de alıyoruz. Cumhurbaşkanımız da bunları dinliyor. Cumhurbaşkanımızın şöyle bir talimatı oldu. ‘Bilim Kurulu’nun bu konudaki değerlendirmesini aldıktan sonra pazartesi günü Kabine Toplantısı’nda bu konuyu değerlendirelim. Bilim Kurulu’nun kanaati çerçevesinde de bu konuda bir karar alalım.’ dedi. Pazartesi günü Cumhurbaşkanımızın bu konuda da bazı güzel haberleri olabilir.”

BALKONDAN KONSER OLUR DA MUKABELE OLMAZ MI

 

Yorumlar