"5 Haziran Dünya Çevre Günü" kutlanıyor

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'ndan "5 Haziran Dünya Çevre Günü" mesajı

Google Haberlere Abone ol
"5 Haziran Dünya Çevre Günü" kutlanıyor

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Zamanın ruhunu yakalamalı, üretim, ticaret, tarım, finansman, denizcilik, eğitim, teknoloji ve daha pek çok alanda yeşil dönüşümü ana odağımıza almalı, yeni politikalar, bakış açıları geliştirmeliyiz." ifadesini kullandı.

Hisarcıklıoğlu, "5 Haziran Dünya Çevre Günü" ve "Türkiye Çevre Haftası" kapsamında yayımladığı mesajında, iklim değişikliğiyle mücadelenin, tarihte hiç olmadığı kadar ülkelerin gündemini belirlediğine dikkati çekti.

Ülke, kıta, bölge sınırı olmaksızın tüm dünyanın daha organize ve hızlı hareket etmek zorunda olduğuna işaret eden Hisarcıklıoğlu, "Türkiye Cumhuriyeti olarak bu konuda son zamanlarda kayda değer bir mesafe katettiğimize inanıyorum. Geçtiğimiz yıl, Paris İklim Anlaşması onaylandı. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 2053 yılını 'net sıfıra ulaşacağımız yıl' olarak açıkladı." değerlendirmesinde bulundu.

Hisarcıklıoğlu, bu gelişmeler doğrultusunda daha proaktif olunması gerektiğine inandığını belirterek, şunları kaydetti:

"Zamanın ruhunu yakalamalı, üretim, ticaret, tarım, finansman, denizcilik, eğitim, teknoloji ve daha pek çok alanda yeşil dönüşümü ana odağımıza almalı, yeni politikalar, bakış açıları geliştirmeliyiz. Birleşmiş Milletler tarafından 5 Haziran olarak kabul edilen ve her yıl kutlanan Dünya Çevre Günü’nün sloganı, bize çevrenin korunmasına ne kadar muhtaç olduğumuzu hatırlatır nitelikte 'Tek Bir Dünya'.
Yaşayabileceğimiz sadece tek bir dünyamız var.

Bu sebeple doğa ile uyumlu, daha temiz, yeşil bir yaşam tesis etmeliyiz. Bunun yolu da sanayimizi dönüştürmekten, yeşil ve döngüsel bir ekonomi inşa etmekten, sıfır atık ve geri dönüşüm gibi kavramları hayatımızın merkezine almaktan, kısacası yaşam tarzımızı tamamen değiştirmekten geçiyor. Değerlendirmelerimizi de bu bakış açısıyla yapmalı, geleceğimiz için elimizi taşın altına koymalı ve tüm paydaşlarla birlikte bu sorumluluğu üstlenmeliyiz."

Sanayicilerin, yeşil dönüşüm serüvenine rehberlik ettiğini ve bu dönüşüm sürecini kolaylaştırmak için bütün imkanları kullandıklarını vurgulayan Hisarcıklıoğlu, "Bu düşüncelerle ve daha yaşanabilir yarınlara uyanma umuduyla bütün insanlarımızın Dünya Çevre Günü’nü ve Türkiye Çevre Haftası’nı en içten dileklerimle kutluyorum." ifadesini kullandı.

Yorumlar