4 gündür tampon bölgede bekleyen DEAŞ'lı hakkında karar

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye'nin kuzeyinde düzenlenen Barış Pınarı Harekatı'nda yakalanan ve Edirne'den sınır dışı edilen DEAŞ'lı terörist Türkiye ile Yunanistan arasındaki tampon bölgede bekleyişini sürdürüyordu. O DEAŞ'lının hakkında karar verildi.

Google Haberlere Abone ol
4 gündür tampon bölgede bekleyen DEAŞ'lı hakkında karar

Türkiye tarafından Suriye'de yakalandıktan sonra Edirne'den sınır dışı edilen Lübnan asıllı ABD vatandaşı DEAŞ'lı Muhammad Darwis Bassam, gittiği Yunanistan sınır kapısından içeri alınmadı.

Kastanies Sınır Kapısı'na giden DEAŞ'lı Bassam, Yunan sınır görevlileri tarafından tekrar Türkiye tarafına gönderilmişti. Türkiye'nin kabul etmediği Bassam, yine gittiği Kastanies Sınır Kapısı'nda görevliler tarafından "ülkeye giremez" damgası pasaportuna vurularak tekrar geri gönderilmişti.

4 GÜNDÜR BEKLİYORDU

DEAŞ'lı Muhammad Darwis Bassam, sınır dışı edildikten sonra Yunanistan tarafından kabul edilmemesi nedeniyle yaklaşık 4 gündür iki ülke arasında yer alan tampon bölgede bekleyişini sürdürüyordu.

YUNANLILAR ÖNLEM ALDI

Öte yandan Türkiye'nin kararlılığını gören Yunan tarafı DEAŞ'lının geçme ihtimaline karşılık aldığı güvenlik önlemlerini arttırdığı gözlenmişti. 

Tampon bölgede bekleyişini sürdüren DEAŞ'lı ise Türk yetkililer tarafından akşam saatlerinde alınarak bir araçta uyunması sağlanıyor. Yiyecek ve içecek ihtiyacı karşılanan terörist sabah saatlerinde tampon bölgeye tekrar bırakılıyordu.

HAKKINDA KARAR VERİLDİ

Türkiye ile Yunanistan arasındaki tampon bölgede bekleyişini sürdüren ABD vatandaşı DEAŞ'lının ABD'ye gönderilmesi kararlaştırıldı. 

Yorumlar