'28 Şubat başarılı olmuş, 15 Temmuz tuş olmuştur'

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "15 Temmuz'da tanklarla sokakları işgal etmeye, milletin iradesine darbe vurmaya çalışanlar 28 Şubat'ı planlayanların hedefiyle aynı hedefteler. Tek fark vardır, 28 Şubat'çılar başarılı olmuş, 15 Temmuz'dakiler tuş olmuştur. Milletin iradesi, halkın gücü, tankın gücünü yenmiştir." dedi.

Google Haberlere Abone ol
'28 Şubat başarılı olmuş, 15 Temmuz tuş olmuştur'

Yıldırım, AK Parti TBMM Grup toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin vesayetle mücadele ederek bugünlere geldiğini söyledi.

Vatandaşın yapılan seçimde oyunu kullandıktan sonra her şeyin bittiğini zannettiğini, bir dahaki seçime kadar rahat olunduğunu düşündüğünü ifade eden Yıldırım, "28 Şubat'ta gördük; vatandaş yetki vermiş, iktidar olmuşlar ama birileri bu iktidarı sevmemiş, hoşuna gitmemiş. Bir vesayetle 28 Şubat darbesi gerçekleşti, bazıları isim koyuyor, 'postmodern darbe'. Vatandaşa dürüst olun kardeşim bal gibi darbe teşebbüsü. Tanklar Ankara sokaklarında gezdi mi gezdi, 9 saat MGK toplantısı yapıldı mı, yapıldı. Şu karara bakın; 'Rejim tehlikede olduğu için imam hatip okullarının orta bölümleri kapatılsın'. Sanki imam hatip okulları kapatılınca Türkiye'nin rejim problemi çözülmüş olacak." ifadelerini kullandı.

"Millet 'evet' diyecek"

28 Şubat dönemindeki başörtüsü yasaklarına da değinen Yıldırım, ömrünün baharında gençlerin irtica bahanesiyle uzun yıllar sürecek tutukluluk dönemini yaşadıklarını dile getirdi.

Üniversitelere alınmayan başörtülü kızların kapı önlerinde ne şekilde şiddete maruz kaldığının herkes tarafından görüldüğüne dikkati çeken Yıldırım, şöyle devam etti:

"Ortaçağ Avrupa'sında bile görünmeyen bu bağnazlıklarla kızlarımızın zorla başlarının açılması yollarına gidildi, ikna odaları kuruldu. İnançlı, tertemiz Anadolu insanının sahip olduğu firmalar fişlendi, 'irticai eylemlere destek oluyor' diye ticari hayatları sona erdirildi. Medya kontrol altına alındı, siyasi partiler kapatıldı, tam bir sıkıyönetim ilan edildi. Ülke süratle 2001 büyük krizine sürüklendi. İşte 28 Şubat'ın özeti budur. 15 Temmuz'da tanklarla sokakları işgal etmeye, milletin iradesine darbe vurmaya çalışanlar 28 Şubat'ı planlayanların hedefiyle aynı hedefteler. Bunlar darbe kardeşleridir. Her ikisi de milli iradeye karşı darbe girişiminde bulunmuştur. Tek fark vardır, 28 Şubat'çılar başarılı olmuş, 15 Temmuz'dakiler tuş olmuştur.

Milletin iradesi, halkın gücü, tankın gücünü yenmiştir. Hükümet iş yaparken birtakım çeteler, gruplar 'rejim tehlikede' diye çığırtkanlık yapıyorsa bilin ki millete yapılan hizmetten rahatsız oluyorlar. O dönemde karanlık siyaset koridorunda at koşturanlar, 'demokrasiye balans ayarı verdik' diyenler, milli iradeye darbe vurmak isteyenler 15 Temmuz kulağınızda küpe olsun. Bu kahraman millet Çanakkale siperlerindeki ecdatlarının başını öne eğdirmedi.15 Temmuz'da vatanın ve milletin bekasına sahip çıktı. Şimdi bu millet sandığa gidecek, vesayet rejimi meraklılarını tarihe gömmek için 'evet' diyecek. Milletin üstünde bir güç olmaması için 'evet' diyecek. Sevdamız millet kararımız 'evet', gücümüz millet kararımız 'evet', daima millet kararımız 'evet' İşte karar verilmiş yapacak bir şey yok."

Binali Yıldırım, anayasa değişikliğiyle daha güçlü, üretken bir Türkiye'nin kapılarının açılacağını söyledi.

Seçimlerin 4 yıl yerine 5 yılda bir yapılacağını anımsatan Yıldırım, "Vatandaşı 'zırt pırt seçim var' diye rahatsız etmeyeceğiz. Uyum ve ahenkli bir çalışma gerçekleştirmek için Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle Meclis seçimini aynı günde yapacağız. Türkiye'yi mevsimlik hükümetlerden kurtardık şimdi bunu anayasal güvence altına alıyoruz." dedi.

"Türkiye senin dönemindeki SSK gibi yönetilmiyor"

AK Parti'nin, mevsimlik hükümetleri tarihe gönderdiğini vurgulayan Yıldırım, bunun anayasal güvenceye kavuşmasının şart olduğunu anlattı.

"Kavgaların, otellerdeki pazarlıklarla düşürülen hükümetlerin, istikrarsızlığın, kararsızlığın Türkiye'sine bir daha dönmeyeceğiz." diyen Yıldırım, şöyle devam etti:

"Meclisi, yeni anayasamız ile çok daha güçlendiriyoruz. Milletvekili sayısını artırarak vatandaşa daha çok temas eden, vatandaşın sorunlarıyla daha fazla haşır neşir olan bir yapı getiriyoruz. Kılıçdaroğlu sanki zamanında, 1995 de DYP ile birlikte birdenbire 100 milletvekili sayısını artırmamış gibi kalkmış '50 milletvekili' artırıyoruz. Allah'tan kork. O gün Türkiye'nin nüfusu 59 milyondu, 100 milletvekili artırdınız. Şimdi 80 milyon, 50 milletvekili artırılıyor diye kalkmış laf ediyor. Efendim neymiş, 50 milletvekilinin masrafı çok olurmuş, ülke batarmış, zarar görürmüş... Merak etme Sayın Kılıçdaroğlu, Türkiye senin dönemindeki SSK gibi yönetilmiyor, AK Parti yönetiyor, AK Parti. O yüzden Türkiye'ye bir şey olmaz merak etme."

Milletten aldığı yetkiyi Kandil'e peşkeş çekenleri de bu milletin asla affetmeyeceğini vurgulayan Yıldırım, bölgedeki gençleri, şehirleri hendek kazarak mahveden, yakıp yıkan, kamu binalarını kullanılamaz hale getiren bölücü terör anlayışına da milletin sandıkta gereken cevabı vereceğini söyledi.

Yorumlar