3301 nitelik kodu nedir, hangi meslek?

3301 nitelik kodu son günlerde KPSS ile personel alımı yapan kamu kuruluşlarının yayınladığı şartlar arasında yer alınca nedir, neyi ifade ediyor sorularıyla sorulmaya başladı.

Google Haberlere Abone ol
3301 nitelik kodu nedir, hangi meslek?

3301 nitelik kodu KPSS puanı ile personel alımı yapan bazı kamu kurum ve kuruluşlarının yayınladığı mesleklerden birinin kodu olarak önümüze çıkıyor. 

Birçok kamu kurumu 2022 yılı bitmeden yeni personel istihdamı yapacağını duyurdu. Bu kurumlar arasında Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Adli Tıp ve Gazi Üniversitesi de bulunuyor.

3301 NİTELİK KODU NEDİR?

Kamu personeli alımı yapan Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Adli Tıp ve Gazi Üniversitesi ilana çıktı. İlanda alınacak personelin KPSS puanına göre seçileceği belirtildi.

Bu kurumlar ve diğer kamu kurumlarının KPSS şartıyla eleman alımlarında göze çarpan nitelik kodları arasında 3301 de yer alıyor.

KPSS 3301 nitelik kodu merak ediliyor. Kamu Personel Seçme Sınav sonucuna göre tercihte bulunmak isteyen adaylar nitelik kodlarının ne anlama geldiğini araştırıyor. 

Tercih yapacak adaylar, KPSS nitelik kodlarının anlamını araştırıyor.

Pek çok kişi için son derece önemli bir araştırma konusunu oluşturan 3301 nitelik kodu Emlak ve Emlak Yönetimi, Pazarlama, Gayrimenkul, Yönetimi, önlisans programından birinden mezun olma koşulunu ifade eder.

3301 nitelik kodunun mevcut olduğu kadrolar için, bu önlisans programından mezun olma şartı anlamına gelir.

Bu kadrolara başvuru yapmak isteyen adaylar, belirtilen önlisans programından mezun olmayı başaramazlar ise kadro alımı gerçekleştirilmez ve adayın yapmış olduğu başvuru geçersiz sayılır.

PERSONEL ALACAK KAMU KURULUŞLARI

Adli Tıp Kurumunun merkez ve taşra teşkilatına, sözlü sınav sonucuna göre sözleşmeli 5 büro personeli, 2 aşçı, 4 şoför, 23 hizmetli, 2 sağlık teknikeri, 1 infaz ve koruma memuru ile 3 koruma ve güvenlik görevlisi alınacak.

Adaylar başvurularını 12-25 Aralık'ta e-Devlet aracılığıyla "https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr" adresinden gerçekleştirecek.

Başvuru şartları ve aranan niteliklere ilişkin bilgiler, Adli Tıp Kurumunun internet sitesinde yer alacak.

SGK Başkanlığı, yazılı ve sözlü sınav sonucuna göre 30 müfettiş yardımcısı alımı gerçekleştirecek.

Adayların, 2021 ve 2022'de yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın "KPSSP48" puan türünden en az 80 ve üzerinde alması, en az 4 yıllık eğitim veren yükseköğretim kurumlarının hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler, tıp, diş hekimliği, eczacılık fakültelerinden veya sosyal hizmetler, sağlık idaresi veya sağlık yönetimi, matematik, istatistik, aktüerya, bankacılık, sigortacılık, işletme mühendisliği, endüstri mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği, bilgisayar mühendisliği bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olması ve 2023'ün Ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olması gerekiyor.


 

Yorumlar