30 Aralık hava durumu - Meteorolojiden kar yağışı uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada Doğu Anadolu'nun kuzeyindeki yüksek kesimlerde kar yağışı beklendiğini açıkladı. Buna göre, Erzincan, Tunceli, Erzurum, Ardahan, Kars ve Ağrı'nın yüksek kesimleri için yoğun kar yağışı uyarısı yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
30 Aralık hava durumu - Meteorolojiden kar yağışı uyarısı

Meteoroloji, Doğu Anadolu'nun kuzeyindeki yüksek kesimler için yoğun  kar yağışı uyarısında bulundu. 

Genel Müdürlükten yapılan açıklamada, “Doğu Anadolu'nun yüksek kesimlerinde hafta sonu yoğun kar yağışı bekleniyor." denildi.

"YOĞUN KAR YAĞIŞI" UYARISI

Meteoroloji tarafından derlenen hava durumu verilerine göre, Doğu Anadolu'nun kuzeyindeki yüksek kesimlerde (Erzincan, Tunceli, Erzurum, Ardahan, Kars ve Ağrı) kar yağışı bekleniyor. Özellikle bölgedeki 1750 metre üzeri rakımlı yerlerde yer yer yoğun kar yağışı öngörülüyor.

KAR YAĞIŞ YARINDA DEVAM EDECEK

Öte yandan söz konusu bölgelerde yarın, yani pazar günü öğle saatlerinden itibaren de 1000 metre üzeri rakımlı yerlerde yer yer yoğun kar yağışı tahmin ediliyor.

Meteoroloji olası buzlanma, görüş mesafesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olması yönünde uyardı.

Söz konusu bölgede hava durumu şöyle olacak:

DOĞU ANADOLU

Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin yağmur, kuzey ve doğusunun karla karışık yağmur yükseklerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Erzincan, Tunceli, Erzurum, Bingöl, Muş ve Bitlis çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

ERZURUM °C, 4°C

Parçalı çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

KARS °C, 6°C

Parçalı çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı

MALATYA °C, 11°C

Parçalı çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu

VAN °C, 9°C

Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yağmur ve karla karışık yağmur, yüksekleri kar yağışlı

Yorumlar