30 Ağustos Zafer Bayramı

- Muğla'nın Menteşe, Bodrum ve Milas ilçelerinde "Zafer Bayramı Fener Alayı" düzenlendi

Google Haberlere Abone ol
30 Ağustos Zafer Bayramı

MUĞLA (AA) - Muğla'nın Menteşe, Bodrum ve Milas ilçelerinde, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla "Zafer Bayramı Fener Alayı" düzenlendi.

Menteşe ilçesindeki Cumhuriyet Meydanı'nda Türk bayrakları ve meşalelerle başlayan fener alayı, Atatürk Anıtı'nda sona erdi.

Muğla Büyükşehir Belediyesince düzenlenen etkinliğe katılanlar, yaklaşık 2 kilometre boyunca ellerindeki fenerler ve Türk bayraklarıyla yürüdü.

Yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan kalabalık saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı'nı okudu.

Yürüyüş sonunda vatandaşların bayramını kutlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün,Türk milletinin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde bir araya gelerek işgalcileri yurttan attığı zaferin 95'inci yıl dönümünü gururla kutladıklarını dile getirdi.

Konuşmaların ardından konser ve havai fişek gösterisi düzenlendi.

- Bodrum

30 Ağustos Zafer Bayramı Bodrum'da da kutlandı.

Bodrum Marina önünde toplanan vatandaşlar, meşaleler ve Türk bayrakları ile Neyzen Tevfik Caddesi'nden Bodrum Belediye Meydanı'na kadar yürüdü. Sivil toplum kuruluşu üyelerinin de katıldığı yürüyüş sırasında vatandaşlar marşlar söyledi.

Bodrum Belediye Meydanı'nda bir alışveriş merkezinin orkestrası tarafından konser verildi.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, burada yaptığı konuşmada, 30 Ağustos Zaferi'nin önemine işaret ederek, "Medeni bir şekilde yaşıyorsak, o güzel insanların eseridir. Bugün bunların kıymetini iyi bilmek lazım." dedi.

Çok sayıda vatandaşın katıldığı kutlamada 10'uncu Yıl Marşı, Gençlik Marşı ve Yemen Türküsü seslendirildi.

- Milas

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında Milas'ta fener alayı ve konser düzenlendi.

Belediye Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları ve meşalelerle Yeni Kışla, Menteşe Caddesi üzerinden Atapark'a ulaştı.

Burada konuşan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, 30 Ağustos'un Türk milleti için önemli zaferlerle taçlandığı bir tarih olduğunu dile getirdi.

Tokat, aynı zamanda Arakan'da Müslümanlara yönelik katliamları da kınayarak, Türk milleti olarak yanlarında olduğunu söyledi.

Muhammet Tokat'ın konuşmasının ardından Grup Pusula bir konser verdi.

Yorumlar