30 Ağustos Zafer Bayramı

- Hatay'da 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 95'inci yıl dönümü ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla resepsiyon düzenlendi - Mersin'de Mezitli Belediyesi tarafından fener alayı düzenlendi, etkinlik kapsamında şarkıcı Nilüfer de konser verdi

Google Haberlere Abone ol
30 Ağustos Zafer Bayramı

HATAY/MERSİN (AA) - Hatay Valiliği tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 95'inci yıl dönümü ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla resepsiyon düzenlendi.

Hatay Valisi Erdal Ata, valilik bahçesinde düzenlenen resepsiyonda yaptığı konuşmada, bugünlere gelinmesinde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarına, aziz şehitlere, kahraman gazilere borçlu olduklarını hiçbir zaman unutmayacaklarını belirtti.

Büyük Önder Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışıyla başlatmış olduğu kurtuluş mücadelesinin 30 Ağustos 1922 yılında Başkomutanlık Meydan Muharebesi ve Yunanlıların İzmir'de denize dökülmesiyle son bulduğunu ifade eden Ata, bu süreçte Türk halkının yokluk ve sefalet içinde bir çok cephede Atatürk'ün önderliğinde bulunduğunu kaydetti.

Erdal Ata, şöyle konuştu:

"Kadınıyla, çocuğuyla, yaşlısıyla, genciyle savaşarak yurdumuzu düşman işgalinden kurtarmış ve bugünkü Türkiye Cumhuriyeti'nin temelleri, verilen mücadele sonrasında atılmıştır. Eğer bugün biz bu topraklarda hür ve bağımsız yaşıyorsak, göklerde ay yıldızlı bayrağımız dalgalanıyor, minarelerde ezanlarımız okunuyorsa, başta Büyük Önder Atatürk olmak üzere onunla beraber bu vatan için çarpışan silah arkadaşlarına, aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçlu olduğumuzu asla unutmamamız gerekir."

Vali Ata, ülkeyi bölmek ve parçalamak isteyen kökü dışarıda ama içeride de bu oyuna alet olan hainlerin olduğunu belirtti.

Türk milletinin tarih boyunca hiçbir dönemde devletsiz kalmadığını, istikbal ve hürriyetinden taviz vermediğinin altını çizen Ata, "Nasıl ki geçmiş yıllarda kanla, canla bu yurdu kurtardıysak, bundan sonraki süreçte de aynı azim ve kararlılıkta yurdumuzu sonsuza dek yaşatmak için tüm gücümüzle mücadele edeceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın." dedi.

Resepsiyona katılan şair ve söz yazarı Ahmet Selçuk İlkan da şiirlerini seslendirdi.

- İlçelerde fener alayı düzenlendi

Hatay Büyükşehir Belediyesince 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 95'inci yıl dönümü ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü nedeniyle Antakya, İskenderun ve Dörtyol ilçelerinde fener alayı düzenlendi.

Antakya Vali Ürgen Alanı önünde Hatay Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı'nın eşliğinde başlayan yürüyüşte Türk bayrağı taşıyan vatandaşlar, Fatih ve Gündüz caddelerinden Cumhuriyet Alanı'na kadar yürüdü.

Yürüyüşe Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur da katıldı.

- Mersin'deki etkinlikler

Mersin'de Mezitli Belediyesi tarafından fener alayı ve Nilüfer konseri düzenlendi.

Belediye önünde toplanan ve ellerindeki Türk bayraklarıyla Milli Egemenlik Caddesi'nden yürüyüşe geçen çok sayıda vatandaş, Cengiz Topel Caddesi'nde marşlar söyleyerek Viranşehir Mahallesi Soli Arena konser alanına kadar yürüdü.

Bazı vatandaşlar da korteje klasik araba, motor ve bisikletleriyle eşlik etti.

Yürüyüşe CHP Mersin milletvekilleri Fikri Sağlar ve Aytuğ Atıcı ile Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve partililer de katıldı.

Program, şarkıcı Nilüfer'in verdiği konserle sona erdi. Vatandaşlar, Nilüfer'in sevilen parçalarına eşlik ederek eğlendi.

Yorumlar