30 Ağustos Zafer Bayramı

- 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 95. yıl dönümü ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla, Bakü Büyükelçiliğinde resepsiyon verildi - Türkiye’nin Berlin Askeri Ataşesi Deniz Albay Gürbüz: - "Türk Silahlı Kuvvetleri, Türk milletinin içinden çıkmış, her zaman milletinin sevgisine ve güvenine mazhar olmuştur. 30 Ağustos 1922 tarihinde kazanılan büyük zafer, bu sevginin ölümsüzleşmesini sağlamıştır. Türk milletinin ordusu ile bütünleştiği diğer bir tarih ise 15 Temmuz 2016’dır. Türk milleti ordusuyla el ele vererek, demokrasi ve hukuka karşı yapılan bu hain darbe girişimini bastırmıştır" - Türkiye'nin Tiflis Büyükelçiliği tarafından büyükelçilik bahçesinde düzenlenen kutlamalara çok sayıda davetli katıldı

Google Haberlere Abone ol
30 Ağustos Zafer Bayramı

BAKÜ/BERLİN/TİFLİS/ HARTUM (AA) - Türkiye'nin Bakü, Berlin, Tiflis ve Hartum büyükelçiliklerinde 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 95. yıl dönümü ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla resepsiyon verildi.

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'deki Türkiye Büyükelçiliği rezidansında gerçekleştirilen resepsiyona Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Erkan Özoral, Askeri Ateşe Tuğgeneral Zafer Ocak, KKTC Bakü Temsilcisi Ufuk Turganer, Azerbaycan Savunma Bakanlığı yetkilileri, siyasetçiler, diplomatlar ve çok sayıda konuk katıldı.

Azerbaycan ve Türkiye milli marşlarının okumasıyla başlayan resepsiyonda Büyükelçi Özoral, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü vesilesiyle gönderdiği mesajını okudu.

Resepsiyon, Türk mutfağından yemeklerin ikram edilmesi ile devam etti.

- Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliğinde resepsiyon

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliğinde verilen resepsiyon, Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlık mücadelesinde hayatlarını kaybeden şehitler için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Türkiye’nin Berlin Askeri Ataşesi Deniz Albay Gökhan Gürbüz, burada yaptığı konuşmada, 30 Ağustos zaferinin, emperyalizme karşı elde edilen ilk büyük zaferlerden biri ve tüm mazlum milletlere karşı ilham kaynağı olduğunu vurguladı.

Gürbüz, "Türk Silahlı Kuvvetleri, Türk milletinin içinden çıkmış, her zaman milletinin sevgisine ve güvenine mazhar olmuştur. 30 Ağustos 1922 tarihinde kazanılan büyük zafer, bu sevginin ölümsüzleşmesini sağlamıştır. Türk milletinin ordusu ile bütünleştiği diğer bir tarih ise 15 Temmuz 2016’dır. Türk milleti ordusuyla el ele vererek, demokrasi ve hukuka karşı yapılan bu hain darbe girişimini bastırmıştır. O gece demokrasi mücadelesinde canını feda eden 250 şehidimizi de bu vesileyle bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimizi yürekten selamlıyorum." diye konuştu.

Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın’ın ev sahipliği yaptığı resepsiyona, Almanya’daki Türk toplumunun temsilcileri, Alman Savunma Bakanlığı ve Alman Silahlı Kuvvetleri yetkilileri, yabancı ülkelerden çok sayıda askeri ataşe ve diplomat katıldı.

-Tiflis

Türkiye'nin Tiflis Büyükelçiliğinin bahçesinde 30 Ağustos vesilesiyle düzenlenen resepsiyona, Tiflis Büyükelçisi Zeki Levent Gümrükçü, büyükelçilik çalışanları, Tiflis Yunus Emre Enstitüsü (YEE) Müdürü Mehmet Şen, Maarif Vakfı Gürcistan Direktörü Selçuk Baş, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Tiflis Ofisi Başkanı Özgür Yücel, Tiflis Belediye Başkanı Davit Narmania, Gürcistan Dışişleri Bakanı Yardımcısı Davit Dondua, Gürcistan Savunma Bakanlığı yetkililerinin yanı sıra Türk iş adamları, Türk vatandaşları ve çok sayıda davetli katıldı.

Büyükelçi Gümrükçü, Türkiye için bu önemli günü dost, kardeş ve sınır komşusu ülke Gürcistan'da bir kez daha kutladıkları için büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Etkinliğin sonunda davetlilere Türk mutfağından yemekler ikram edildi.

- Hartum

Türkiye'nin Hartum Büyükelçiliği konutunda düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı Resepsiyonu'na, Hartum Büyükelçisi Cemalettin Aydın, Sudan Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Fathelrahman Muhyiddin Salih'in yanı sıra Katar, Etiyopya, Japonya, Malezya Büyükelçileri ve çok sayıda ülkenin temsilcisi iştirak etti.

Türkiye Hartum Büyükelçisi Cemalettin Aydın, Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere, silah arkadaşları ve canlarını aziz vatan uğruna feda eden tüm şehit ve gazileri saygı ve minnetle andıklarını bildirdi.

Resepsiyon, Büyükelçi Aydın'ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajını okumasıyla sona erdi.




Yorumlar