30 Ağustos Zafer Bayramı

- TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: - "Tarihimiz göstermiştir ki, milletimiz hiç kimsenin boyunduruğu altında, tutsaklık içerisinde yaşamamıştır, yaşayamaz" - "En zor şartlar altında kazanılan Başkomutanlık Meydan Muharebesi, bunun en güzel örneğidir"

Google Haberlere Abone ol
30 Ağustos Zafer Bayramı

ANKARA (AA) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Tarihimiz göstermiştir ki, milletimiz hiç kimsenin boyunduruğu altında, tutsaklık içerisinde yaşamamıştır, yaşayamaz. En zor şartlar altında kazanılan Başkomutanlık Meydan Muharebesi, bunun en güzel örneğidir." ifadesini kullandı.

Hisarcıklıoğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, bu büyük zaferin, vatanına ve bağımsızlığına düşkün bir milletin gurur günü olduğunu belirtti.

26 Ağustos’ta başlayıp, 30 Ağustos’ta Türk ordusunun zaferiyle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 95. yılının kutlandığını anımsatan Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:

“Büyük minnet duyduğumuz şehitlerimiz ve gazilerimiz, ebediyete kadar kalplerimizde yaşayacak. Tarihimiz göstermiştir ki, milletimiz hiç kimsenin boyunduruğu altında, tutsaklık içerisinde yaşamamıştır, yaşayamaz. En zor şartlar altında kazanılan Başkomutanlık Meydan Muharebesi, bunun en güzel örneğidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, silah arkadaşlarına ve bu mücadeleye omuz verenlere büyük bir şükran ve minnet duyuyoruz. Onların bu mücadelesi bizlere, yarınlara bakarken büyük bir güç katıyor. Biliyoruz ki bizler bir ve beraber olduğumuz zaman önümüzde kimse duramaz. Onlara layık olabilmek için, medeniyet yarışında ülkemizi en ileri noktalara taşımak için her türlü gayreti göstereceğiz. Bu bizim sözümüz, şehitlerimize namus borcumuzdur."

Yorumlar