29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

- Bayram dolayısıyla Aydın, Manisa ve Uşak'ta törenler düzenlendi

Google Haberlere Abone ol
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

İZMİR (AA) - 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Aydın, Manisa ve Uşak'ta düzenlenen törenlerle kutlandı.

Aydın'daki tören, Vali Yavuz Selim Köşger'in Valilikte tebrikleri kabul etmesiyle başladı. Daha sonra İstasyon Meydanı'ndaki kutlamalarda saygı duruşunda bulunuldu.

Protokol üyelerinin halkı selamlamasının ardından bir konuşma yapan Vali Köşger, Türk milletine pranga vurmak isteyen tüm mihraklara karşı kazanılan ve Türkiye Cumhuriyeti'nin en büyük gününü kutladıklarını söyledi.

Köşger, gençlerin 15 Temmuz darbe girişiminde olduğu gibi kararlılıkla cumhuriyeti daha büyük bir heyecanla ve yüreklilikle yükseklere taşıyacağına emin olduğunu belirtti.

Çeşitli yarışmalarda ödül alanlara ödül verilmesinin ardından tören geçişi yapıldı.

- Manisa

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Tugay Komutanı Albay Güven Dere, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Valilikte tebrikleri kabul etti.

Hükümet Konağı önündeki törende de saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Vali Güvençer, burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz günü cumhuriyetine sahip çıkan Türk milletinin Cumhuriyet Bayramı'nı büyük bir onurla kutladığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajının okunduğu törenler, Şehitler Ortaokulu Halk Oyunu Ekibi'nin gösterisi ve bando eşliğinde tören geçişiyle sona erdi.

- Uşak

Uşak'taki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenleri, olumsuz hava koşulları nedeniyle Atatürk Spor Salonu'nda yapıldı.

Vali Salim Demir ile Belediye Başkanı Nurullah Cahan'ın vatandaşların bayramını kutlamasıyla başlayan törende, saygı duruşunun ardından ve İstiklal Marşı okundu.

Uşak Valisi Demir, törende yaptığı konuşmada, cumhuriyetin 94. yıl dönümünün tüm yurtta coşkuyla kutlandığını, cumhuriyete hayat veren ruhun tıpkı 94 yıl önce olduğu gibi bugün de dimdik ayakta olduğunu kaydetti.

Demir, "15 Temmuz ihaneti karşısında 250 şehit, 2 bin 193 gazinin canı pahasına gösterdiği şanlı direniş işte bu ruhun ifadesidir." dedi.

Türkiye'nin büyüyen ekonomisi, güçlü demokrasisi, temel insani değerlere bağlılığı, ilkeli ve vizyoner dış politikasıyla bölgesinde ve dünyada güçlenmeye devam ettiğini ifade eden Vali Demir, birlik ve beraberlik vurgusunda bulundu.

Kutlama programı, halk oyunları gösterilerinin yapılması, şiirlerin okunması ve Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle son buldu.

Yorumlar