26. Saraybosna Film Festivali'nin ödül kazananlar belli oldu

Kosovalı yönetmen Visar Morina'nın "Exile" isimli yapımı en iyi uzun metrajlı film seçilirken, yönetmenliğini Zeynep Dilan Süren'in yaptığı "Büyük İstanbul Depresyonu" en iyi öğrenci filmi ödülünün sahibi oldu

26. Saraybosna Film Festivali'nin ödül kazananlar belli oldu - Sayfa 1

Dünya genelinde etkili olan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle bu yıl on-line olarak düzenlenen 26. Saraybosna Film Festivali'nin (SFF) kazanan yapımları açıklandı.

26. Saraybosna Film Festivali'nin ödül kazananlar belli oldu - Sayfa 2

"Saraybosna'nın Kalbi" adı verilen ödüller, internet üzerinden ve Bosna Hersek Radyo ve Televizyonundan (BHRT) canlı olarak yayınlanan programla sahiplerini buldu.

26. Saraybosna Film Festivali'nin ödül kazananlar belli oldu - Sayfa 3

"En İyi Uzun Metrajlı Film" dalında ödülü Kosovalı yönetmen Visar Morina'nın "Exile" isimli yapımı kazanırken, Sırp yönetmen Mladen Kovacevic'in "Merry Christmas, Yiwu" filmi "En İyi Belgesel Film" dalında ödülün sahibi oldu.

26. Saraybosna Film Festivali'nin ödül kazananlar belli oldu - Sayfa 4

Hırvat yönetmen Tin Zanic'in "Antiotpad" isimli yapımı "En İyi Kısa Film" dalında ödülün sahibi olurken, "En İyi Öğrenci Filmi" dalında ise ödülü, yönetmenliğini Zeynep Dilan Süren'in yaptığı "Büyük İstanbul Depresyonu" kazandı.