Elazığ depreminde son durum: 41 ölü, 1600 yaralı

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 6,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İç Anadolu, Doğu Anadolu, Güneydoğu, Akdeniz ve Karadeniz bölgelerinde de hissedilen depremde son açıklamalara göre 41 kişi hayatını kaybetti, 1607 kişi yaralandı, 2 kişi ise hala aranıyor.

Google Haberlere Abone ol
Depremde ölü sayısı 41'e yükseldi, kayıp yok

Elazığ'da 6,8 büyüklüğünde şiddetli bir deprem meydana geldi. AFAD'dan yapılan açıklamada depremin merkez üssünün Sivrice olduğu belirtildi. Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremde şu ana kadar toplam 41 kişi hayatını kaybetti, 1607 kişi yaralandı, kalan son iki kişinin de cansız bedenine ulaşıldı.

ENKAZDA KİMSE KALMADI

Depremde yıkılan binaların altında kalan vatandaşları arama ve kurtarma çalışmaları sona erdi. Enkaz altında kalan son iki vatandaşa da ulaşıldı. Ancak her ikisi de hayatını kaybetmişti. Böylece depremde toplam ölü sayısı da netleşti. Şu ana kadar 41 vatandaş hayatını kaybetti, 1607 vatandaş ise yaralandı.

SON DURUM

 Elazığ ve Malatya'da bugün itibariyle hayatını kaybeden kişi sayısı 39 olarak kayıtlara geçti. Depremde toplam 1607 kişi yaralandı. İki kişi ise hala enkaz altından çıkarılmaya çalışılıyor. 

CENAZELER TOPRAĞA VERİLİYOR

Depremde hayatını kaybedenler toprağa verildi. Elazığ merkez Sürsürü Mahallesi'nde yıkılan binada hayatını kaybeden Aişe ve eşi Mehmet Arifoğlu, kızları Halime Aslan ile torunları Miraç Ali ve Rüya Aslan için Kışla Camisi'nde tören düzenlendi.

Depremde yaşamını yitiren 7 kişinin daha cenazeleri toprağa verildi. Hayatını kaybedenlerden Müzeyyen ile gelini Zehra Ayken, son yolculuğuna Hacı Fethi Camisi'nde düzenlenen törenle uğurlandı.

İtibariyle son durum

 Şu an itibariyle hayatını kaybedenlerin sayısı 39'a yükseldi.

ÖLÜ SAYISI GÜNCELLENDİ

- Arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği Elazığ'da 4 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Böylece hayatını kaybeden kişi sayısı 35'e yükseldi.

- Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Elazığ'daki depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 35'e yükseldiğini bildirdi.

- 6 kişi hala enkaz altında kurtarılmayı bekliyor.

SON DAKİKA

- Depremde enkaz altında kalanlardan 3 kişi daha sağ olarak çıkarıldı. Hayatını kaybedenlerin sayısı ise 31'e yükseldi.

- Gelen son rakamlara göre 1607 kişi yaralı olarak tespit edildi.

- An itibariyle 32 kişi yoğun bakımda bulunuyor.

- Enkaz altından şu ana kadar 45 kişi çıkarıldı.

AFAD'dan son dakika açıklaması

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Elazığ'daki depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 29 olduğunu bildirdi.

AFAD'dan yapılan açıklamada, deprem sonrası AFAD koordinasyonundaki müdahale faaliyetleri ile enkazdan sağ çıkarılan kişi sayısının 43'e yükseldiği aktarıldı.

Depremin ardından 1466 vatandaşın hastanelere başvurduğu bilgisinin verildiği açıklamada, bölgeye ulaştırılan 8 bin 565 çadırdan ihtiyaç duyulan kadarının kurulumunun tamamlandığı, hasar tespit analizleri ile 72 binanın yıkıldığı, 514'ünün ağır hasar aldığı, 409'unun az ve orta hasarlı olduğu belirlendiği belirtildi.

Açıklamada, depremin ilk 20 saatinde 43 kişinin enkaz altından sağ çıkarıldığı bildirilerek, "Deprem devamında 14'ünün büyüklüğü 4'ün üzerinde 462 artçı getirdi. Bölgede depremden etkilenen vatandaşların ihtiyaçları karşılanıyor ve bölgede hasar tespit analizleri yapılıyor." ifadelerine yer verildi.

BAKANLAR BÖLGEDE AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Deprem sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından görevlendirilen 3 bakan Elazığ'a geldi. Görevlendirilen Bakanlar İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum oldu. Bakanlar, deprem alanında incelemelerden sonra düzenledikleri basın toplantısında açıklamalarda bulundu. İşte görevli bakanların yaptıkları açıklamalar:

Bakan Soylu: 22 kişi hayatını kaybetti

 İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Malatya'da 4 kişinin, Elazığ'da ise 18 kişi olmak üzere 22 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Enkaz altından bir kişi daha kurtarıldı

 Mustafa Paşa Mahallesi'nde yıkılan bir binanın enkazında yürütülen çalışmalar sırasında bir kişi daha enkaz altından kurtarldı. 

Bir kişi daha kurtarıldı

 Enkazdan kurtarılanların sayısının 12 olduğu açıklanırken bir kadın daha enkaz altında kurtarıldı. Öte yandan bir kişiye daha ulaşıldığı belirtiliyor.

Elazığ'ın Sürsürü mahallesindeki yıkılan bir binanın enkazında bulunan 5 kişiye ulaşılması için çalışmalar yürütülüyor. Elazığ genelinde kurtarılmayı bekleyenlerin sayısının 30 olduğu kaydedildi.

Hastanede hayatını kaybetti

Enkazdan çıkarılan 12 yaşındaki Miraç, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Ölü Sayısa 21'e yükseldi

 Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 21'e yükselirken 5 kişi enkaz altından sağ kurtarıldı. Öte yandan yaralananların sayısı ise 1030 olarak açıklandı.

Şehircilik Bakanı Kurum'dan açıklama

- Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da Elazığ depremiyle ilgili olarak deprem bölgesinden açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum, Elazığ'da 5, Malatya'da ise 25 binanın yıkıldığını açıkladı. Bakan Kurum, vatandaşları hasarlı binalardan uzak durmaları konusunda uyardı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan açıklama

- Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Süleyman Soylu'dan sonra yaptığı açıklamada ölü ve yaralı sayısıyla ilgili elindeki güncel verileri açıkladı. Buna göre Elazığ'da 13 ölü, 405 yaralı; Malatya'da ise 5 ölü, 148 yaralı olduğu açıklandı.

Bakan Soylu'dan açıklama

- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu gece yarısı yaptığı açıklamada Malatya'nın Doğanyol ilçesinde 5 vatandaşın; Elazığ merkezde 2, Sivrice ilçesinde 2 ve Maden ilçesinde ise 1 vatandaşın hayatını kaybettiğini söyledi.

- Bakan Soylu, Malatya'da göçük altında kimsenin kalmadığını; Elazığ'da şu anda 30 vatandaşın enkaz altında olduğunun tahmin edildiğini, bunların arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

Malatya Valisi'nden açıklama

- Malatya Valisi tarafından yapılan son dakika açıklamasında kentte 5 ölü olduğu belirtildi.

Deprem Türkiye'nin beş bölgesinde hissedildi. Karadeniz, Akdeniz, İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'da depremin etkisi hissedildi.

Deprem başta Elazığ olmak üzere Malatya, Bingöl, Diyarbakır, Adıyaman ve Tunceli'de şiddetli bir şekilde hissedildi.

Elazığ'da meydana gelen depremde can ya da mal kaybı olup olmadığına dair henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Ancak 6,8 büyüklüğünde depremler bölgede genelde yıkıcı etkiye neden oluyor.

ELAZIĞ VALİSİ'NDEN İLK AÇIKLAMA

Depremle ilgili açıklama yapan Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, şu ana kadar Elazığ merkezde 2, Sivrice ilçesinde ise bir kişi olmak üzere 3 kişinin öldüğünü, hastanelerdeki yaralılar arasında da 2 kişinin ağır yaralı olduğunu söyledi.

Kaldırım, Maden ilçesine bağlı bir köyde 5 katlı bir binanın çöktüğünü, enkaz altında 6 kişinin kaldığını, kurtarma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Deprem geniş bir bölgede hissedildi

 

 

 

Detaylar Geliyor...

Yorumlar

Vedat izol Deprem çök körkütük bizi