2023 Şampiyonlar Ligi Finali nerede?

Şampiyonlar Ligi finalinin nerede, ne zaman oynanacağı, maçın bilet fiyatlarının ne kadar olacağı soruları merakla sorulurken, soruların cevaplarına dair detaylar da belli oldu.

Google Haberlere Abone ol
2023 Şampiyonlar Ligi Finali nerede?

2023 Şampiyonlar Ligi finalinin nerede oynanacağı uzun zamandır merakla bekleniyordu. Futbolseverler, daha önce bir kez yeri değiştirilerek Türkiye'den alınan final maçını bu kez İstanbul'dan yani Türkiye'den takip edecek. Bunun için bütün hazırlıklar tamamlanmak üzere.

ŞAMPİYONLAR LİGİ FİNALİ NEREDE?

UEFA Şampiyonlar Ligi final maçı 10 Haziran'da gerçekleştirilecek. TFF (Türkiye Futbol Federasyonu) ise Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda tadilat çalışmaları yapılacağını duyurdu. Çim zeminde mini yenileme çalışmaları 20-25 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek ve 10 Mayıs'tan itibaren tribünlerde ve stadyumda genel tadilat yapılacak. Bu nedenle, 11 Mayıs'tan sonra Olimpiyat Stadı'nda başka takımların maç yapmasına izin verilmeyecek.

Caption

 

TFF, tadilatın tamamlanması ve saha zemininin final maçına hazır hale getirilmesi için bu kararı aldıklarını belirtti. Tadilat çalışmalarının tamamlandığı tarih aralığında oynanacak maçların nerede yapılacağı henüz açıklanmadı. UEFA Şampiyonlar Ligi final maçı, 10 Haziran 2023 tarihinde yerel saatle 22.00'de gerçekleştirilecek ve futbolseverler tarafından büyük bir heyecanla beklenmektedir.

ŞAMPİYONLAR LİGİ BİLET FİYATLARI NE KADAR?

Şampiyonlar Ligi bilet fiyatları belli oldu. Bu yıl İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynanacak olan Şampiyonlar Ligi Finali, büyük bir heyecana gebe olacak. Real Madrid ile Manchester City, Inter ile de Milan bu muhteşem finalde yer almak için yarı finalde amansız bir mücadele verecek.

Topun üzerinde 3 farklı desene sahip yıldız bulunuyor ve bu yıldızlar Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Yavuz Sultan Selim Köprüsünü temsil ediyor.

Şampiyonlar Ligi bilet fiyatları:

Kategori 4: 70 Euro
Kategori 3: 180 Euro
Kategori 2: 490 Euro
Kategori 1: 690 Euro

Bu yıl İstanbul'un ev sahipliğinde 10 Haziran'da Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki Şampiyonlar Ligi finali için artık 4 aday kaldı... Yarı finallerde İngiliz Manchester City, son şampiyon İspanya'dan Real Madrid'le, iki İtalya ekibini karşı karşıya getirecek kapışmada da Milan, Hakan Çalhanoğlu'lu Inter'le karşılaşacak.

5. KEZ RAKİP OLACAKLAR

Diğer tarafta Milan ile Inter, bu sezon toplamda 5. kez (rekor) birbirlerine rakip olacaklar. Inter, kupayı kazandığı 2010, Milan da şampiyon olduğu 2007'den sonra ilk kez yarı finale kaldı. İki takım bu arenada daha önce 2003'te yarı final, 2005'te çeyrek finalde karşılaştılar ve hepsinde Milan, turu geçen taraf oldu.

UEFA'nın, Rusya'yı kupalardan men etme kararı devam ediyor. 2023-24'te de yüksek ihtimalle Ruslar'ın resmi olarak kupalardan devre dışı kalacak olması, gelecek sezonki katılımı ilgilendiren 2021-22 Ülke Sıralaması'nı 20. bitiren Türkiye'nin, 19. sıraya yükselmesi anlamına geliyor.

Fanatik'in haberine göre; bu sayede Süper Lig şampiyonumuz, Devler Ligi'ne 1. ön elemeden (İlk maçları 11/12 Temmuz) değil, 2. ön elemeden (25/26Temmuz) katılacak. Ancak yarı finale kalan takımlardan Milan ve İnter, Serie A'da ilk 4'ü henüz garantilemedi. Eğer bu sezon şampiyon olacak takım, yerel liginde de Kupa 1 biletini alamazsa, Süper Lig'in şampiyonu turnuvaya 1. ön elemeden başlayacak.

UEFA ŞAMPİYONLAR LİGİ NEDİR?

UEFA Şampiyonlar Ligi, Avrupa futbolunun en prestijli ve en üst düzey kulüp futbol turnuvasıdır. Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) tarafından düzenlenmektedir. Her yıl, Avrupa'nın en güçlü futbol kulüplerinden seçilen takımların katıldığı bir turnuva olarak gerçekleştirilir.

UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılmak için ülkelerindeki liglerde başarılı olan takımlar, grup aşaması, eleme turları ve son olarak tek maçlı eliminasyon sistemiyle oynanan final maçı yoluyla ilerlerler. Turnuvada yer alacak takımlar, kendi ülkelerinin lig sıralamalarına ve UEFA katsayılarına göre belirlenir.

Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden takımlar, Avrupa'nın farklı ülkelerinden gelen futbolcuların yer aldığı yüksek kalitede karşılaşmalara ev sahipliği yapar. Turnuva, geniş bir futbolsever kitlesi tarafından dünya çapında takip edilir ve futbolun en büyük kulüp turnuvalarından biri olarak kabul edilir. Şampiyonlar Ligi'ni kazanan takım, Avrupa futbolunun zirvesine çıkarak bir sonraki yıl UEFA Süper Kupası'nda oynama hakkı elde eder. Ayrıca, FIFA Kulüpler Dünya Kupası'na katılma hakkı da kazanır.

Yorumlar