2020 YKS (LYS) başvuruları ne zaman başlıyor? 2020 YKS ne zaman yapılacak?

Üniversite hayali kuran yüzbinlerce öğrenci YKS 2020 veya 2020 LYS kayıt tarihlerini merak ediyor. ÖSYM 2020 sınav takvimini resmen duyurdu. Peki, 2020 KYK başvuruları ne zaman? Sınav hangi tarihlerde yapılacak.

Google Haberlere Abone ol
2020 YKS (LYS) başvuruları ne zaman başlıyor?

Üniversite sınavı başvuru tarihi 2020, en çok arananlar arasındaki yerini koruyor. Peki, 2020 YKS başvuruları ne zaman başlıyor? 2020 YKS ne zaman yapılacak?

Halen bir orta öğretim kurumunda (Lise) eğitim gören veya daha önce mezun olan adaylar 2020 yılında yapılacak olan Yüksek Öğretim Kurumları Sınavının (YKS) başvuru tarihlerini merak ediyor. Peki, 2020 YKS veya eski adıyla 2020 LYS kayıtları ne zaman yapılacak? YKS hangi tarihte yapılacak? YGS ve LYS’nin kaldırılması ile birlikte o sınavların yerine Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) getirilmişti. Hala birçok insan YKS için LYS ifadesini de kullanıyor.

SINAV ÜÇ OTURUMDA YAPILACAK

Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı olarak adlandırılan yeni sınav sistemi üç oturumda gerçekleşecek. İlk oturumda temel yeterlilik testi (TYT) adı altında yapılacak. Bu sınavda adayların muhakeme, akıl yürütme, mantıklı düşünme, sayısal ve sözel becerileri yani Türkçeyi okuma anlama ve doğru kullanma ile temel matematik bilgilerinin ölçülmesi hedeflenmektedir.

Sınava başvuran herkesin bu sınava katılma zorunluluğu bulunmaktadır. Sınavda 40 Türkçe 40 Matematik olmak üzere toplamda 80 soru bulunmaktadır. (TYT) sınavına giren adayların diğer sınavlara girip girmeme hakkı bulunmaktadır.

YKS NE ZAMAN YAPILACAK?

Sınavları gerçekleştiren kurum olan Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM) internet sitesinde yer alan tarihlere göre Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) 20 Haziran 2020 tarihinde gerçekleştirilecek. 2. Oturum olan Alan Yeterlilik Testi (TYT) ve Yabancı Dil Yeterlilik Testi (YDT) 21 Haziran 2020 tarihinde yapılacak.

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

ÖSYM tarafından her yıl açıklanan sınav takvimi bu yılda açıklandı. Sınav tarihleri ve bu sınavlara başvuru tarihleri ile geç başvuru tarihleri ÖSYM resmi internet sitesi üzerinden açıklandı. Buna göre YKS başvuru tarihler 6 Şubat ile 3 Mart 2020 olarak belirlendi. Bu tarihleri kaçıran adaylar ise geç başvuru tarihlerinde yani 18-19 Mart 2020 tarihinde başvurusunu yapabilecek.

SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

İnternette çokça aranan 2019 YKS başvuruları ne zaman? 2019 YKS sınavı ne zaman? Sorularının cevabı ÖSYM’nin sınav takvimi doğrultusunda açıklandı. Peki, sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM’nin sınav takviminde yer alan bilgilere göre 20-21 Haziran tarihlerinde yapılacak olan sınavların sonuçları ise 23 Temmuz’da açıklanacak.

SINAVA NASIL VE NEREDEN BAŞVURABİLİRİM?

ÖSYM sisteminde fotoğraf ve bilgileri yer alan adayların ÖSYM sitesi üzerinden başvuru yapmaları ve ücretlerini yatırmaları yeterlidir. ÖSYM sisteminde fotoğraf ve bilgileri yer almayan ve ilk defa başvuru yapacak olan adayların ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden başvurularını yapmaları gerekmektedir.

SINAVDA HANGİ TESTLER OLACAK?

Temel Yeterlilik Testi’nde Türkçe Testi, Sosyal Bilimler Testi, Temel Matematik Testi ve Fen Bilimleri Testi yer almaktadır. Alan Yeterlilik Testi’nde Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1 Testi, Sosyal Bilimler-2 Testi, Matematik Testi ve Fen Bilimleri Testi yer almaktadır. YDT’de ise, Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça testleri yer almaktadır.

Yorumlar