2020 KPSS başvuruları ne zaman? 2020 Lisans KPSS, Önlisans KPSS, Ortaöğretim KPSS başvuru tarihleri

2020 yılında gerçekleştirilecek Lisans, Önlisans ve Ortaöğretim KPSS sınavlarına girecek olan adaylar araştırmalarını sürdürürken beklenen açıklama ÖSYM tarafından geldi. ÖSYM 2020 KPSS giriş başvuru ve sınav tarihlerini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
2020 KPSS Lisans, Önlisans , Ortaöğretim başvuru

Kamu kurum ve kuruluşlarında memur olarak çalışmak isteyen okudukları okul ve bölümlere göre KPSS'ye giriyor. Liseden mezun olan adaylar KPSS Ortaöğretim, Yüksekokul programından mezun olan adaylar KPSS Önlisans, 4 yıllık bir bölümden mezun olan adaylar ise KPSS Lisans sınavına girecek. Bu sınavlara girmek isteyen adaylar şimdiden sınavların ne zaman yapıldığını ve başvuruların ne zaman alınacağına dair araştırmalar yapıyor. Peki, 2020 Lisans KPSS, Önlisans KPSS, Ortaöğretim KPSS başvuru tarihleri ne zaman ve sınavlar ne zaman yapılacak?

ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek olan Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın Ortaöğretim, Önlisans ve Lisans düzeyleri gibi Lisans duzeyine bağlı olarak yapılan Genel Kültür, Genel Yetenek, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi ÖABT gibi sınavları da yapılacak. Bu sınavlara girecek olan memur adayların da araştırmaları devam ediyor. Peki, 2020 Ortaöğretim, Önlisans ve Lisans KPSS ne zaman?

ÖSYM SINAV TAKVİMİNİ AÇIKLADI

Kamu Personeli Seçme Sınavı'na girecek olan adayların bekleyişleri sürerken ÖSYM 2020 yılında gerçekleştirmeyi planladığı sınavlar için sınav takvimini resmi internet sitesi üzerinden duyurdu. Buna göre, 2020 yılında uygulanacak olan KPSS Ortaöğretim, Önlisans ve Lisans düzeylerinin başvuru, sınav ve sonuç açıklama tarihleri belli oldu.

KPSS ORTAÖĞRETİM BAŞVURU TARİHLERİ NE ZAMAN?

ÖSYM tarafından uygulanacak olan ve Lise mezunu adayların başvuru hakkı bulunduğu KPSS Ortaöğretim için başvurular 21 Ağustos ile 7 Eylül tarihleri arasında alınacak. Başvuru tarihlerini kaçıran adaylar geç başvuru kapsamında 22-23 Eylül tarihlerinde başvuru yapabilecek. 8 Kasım tarihinde düzenlenecek olan KPSS Ortaöğretim sınavının sonuçları ise 8 Aralık 2020 tarihinde açıklanacak.

KPSS ÖNLİSANS BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Herhangi bir Yüksekokul programından mezun olan adayların başvuracağı KPSS Önlisans sınavı başvuruları 12 Ağustos ile 25 Ağustos tarihleri arasında alınacak. Başvuruyu kaçıran adaylar 8-9 Eylül tarihlerinde başvuru yapabilecek. 18 Ekim 2020 tarihinde uygulanacak olan Önlisans KPSS sonuçları ise 12 Kasım tarihinde açıklanacak.

KPSS LİSANS BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Dört yıllık üniversite mezunlarının başvuracağı KPSS Lisans (Genel yetenek, Genel kültür, eğitim bilimleri) için başvurular ÖSYM tarafından 5 Mayıs ile 20 Mayıs tarihleri arasında alınacak. Dört oturumda gerçekleşecek olan sınavda Genel Yetenek ve Genel Kültür sınavlarına girecek olan adaylar 19 Temmuz tarihinde yapılacak olan oturuma girecek. Alan bilgisi sınavları ise üç oturumda gerçekleşecek olup ilk oturum 25 Temmuz ikinci oturum ise 26 Temmuz tarihinde, öğretmenlik alan bilgisi ise 9 Ağustos tarihinde yapılacak olup bu sınavlara ait sonuçlar 10 Eylül tarihinde açıklanacak.

 2019 KPSS SINAV ÜCRETLERİ NE KADARDI?

KPSS Genel Kültür, Genel Yetenek, Eğitim Bilimleri gibi sınavlara girecek olan adaylar her bir oturum için 75 TL

KPSS Alan Bilgisi Sınavlarına girecek olan adaylar ise her bir oturum için 50 TL

Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi sınavına girecek olan adaylar ise her bir oturum için 75 TL ödeyecek.

KPSS BAŞVURU ŞARTLARI

Kamu Personeli Seçme Sınavına girerek memur olmak isteyen adayların KPSS lisans düzeyinde gireceği sınav için lisans mezunu yada sınavın gerçeklilik süresi boyunca mezun durumunda olması gerekmektedir. 

Yorumlar