Hangi yüz şekline hangi kaş modeli uygundur

2020 kaş modelleri, hangi yüze hangi kaş modeli uygun Yüzümüzün ifadesini en çok belirleyen şey kaşlardır. Kaşın rengi, biçimi, kalınlığı ve kavisi yüz ifadesinde belirgin rol oynar. Peki bu yıl, 2020 yılında, hangi kaş modelleri moda? Yüz tiplerine göre kaş modellerini sizler için derledik:

Hangi yüz şekline hangi kaş modeli uygundur - Sayfa 1

Yıllara göre kadınlar arasında farklı şekillerde kullanılan kaş modeli geçen yıl olduğu gibi bu yıl da kalın kaş. Kadınlar bazı yıllarda kalem gibi incecik kaşları tercih ederken bazı yıllarda ise oldukça kalın modelleri tercih ediyorlar.

Yüz şekline göre de size en yakışan modeli belirlemek için sizlere farklı kaş modellerini derledik.

Kare yüz: İnce kaş

Yüz hatlarınız belirgin ve kare ise kaşların çok kalın kullanılmasına gerek yoktur. Daha ince formda şekillenmiş kaşları tercih edebilirsiniz. Yumuşak ve hafif kavisli kaşlar bu tip yüz şekilleri için oldukça idealdir. Böylece kare ve belirgin hatlardaki yüze daha yumuşak bir ifade kazandırılır.

Hangi yüz şekline hangi kaş modeli uygundur - Sayfa 2

Oval yüz: Uzun kaş

Eğer yüzünüz aşağı doğru oval biçimde uzanıyorsa, ince ve uzun biçimlenmiş kaş modelini tercih etmelisiniz. Böylece, yüz ifadeniz daha durgun ve doğal görünecektir. Kaşlar iki yan boyunca uzun ve yayvan olmalı.

Hangi yüz şekline hangi kaş modeli uygundur - Sayfa 3

Kalp şeklinde yüz : Kalın kaş

Kalp şeklinde yüzünüz var; yani alın ortasından yüzün hafifce aşağı doğru indiği ve çenenin üçgen olduğu yüz biçimidir. Bu tip bir yüzünüz varsa kaşınızı mümkün olduğunca kalın olmalıdır. Kalın ve kısa olarak biçimlenmiş kaşlar göz hizasında bitmelidir.

Hangi yüz şekline hangi kaş modeli uygundur - Sayfa 4

Yuvarlak yüz: Kavisli kaş

Yuvarlak yüzlü iseniz biraz toplu bir görünüme sahipsiniz demektir. Bunu kırmanın en iyi yolu kaşınıza kavisli bir modeli tercih etmektir. Kavisleri oldukça belirgin bırakırsanız yüzünüz oldukça estetik bir görünüme kavuşacaktır.