2020 Emekliye bayram ikramiyesi ne zaman ödenecek?

Emekliye bayram ikramiyesi ne zaman ödeneceği konusu bu günlerde emeklilerin kafasında dolaşan en büyük sorulardan birisi olarak biliniyor. Konuyla ilgili Aile Bakanı Selçuk'tan açıklamalar geldi, ancak tam tarih verilmedi.

Google Haberlere Abone ol
Emekliye bayram ikramiyesi ne zaman ödenecek?

Emekliye bayram ikramiyesi ne zaman verileceği merak ediliyor.

Bilindiği gibi koronavirüs ile mücadele kapsamında bir dizi tedbirler açıklanmış bu tedbirler arasında en düşük emekli maaşının 1500 TL'ye çıkarılması ve emekliye bayram ikramiyesinin erken ödenmesi bulunuyordu.

Bu nedenle emekliye bayram ikramiyesi ne zaman ödenecek sorusu bu aralar sık soruluyorken; konuya ilişkin aile bakanından açıklama geldi. Ancak bakan net bir tarih vermedi.

Emekliye bayram ikramiyesinin erken verilmesi konusunda net bir tarih açklanıp açıklanmayacağı merakla beklenirken bugün Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'tan açıklamalar geldi.

Bakan Selçuk, Yeni Koronavirüsün Etkileri ile Mücadele Paketi’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçen hafta açıklandığını anımsattı. Paketin çalışma hayatının tüm taraflarının yanı sıra emeklilere yönelik de tedbirler içerdiğini belirten Selçuk, bu kapsamda en düşük emekli aylığının 1500 liraya yükseltildiğini vurguladı.

Emeklilere 2018'den itibaren dini bayramlarda bin lira ikramiye vermeye başladıklarını da hatırlatan Selçuk, "Bu konuda önümüzdeki Ramazan Bayramı ile ilgili müjde niteliğinde bir karar aldık. Emeklilerimize, Ramazan Bayramı için mayıs ayında ödenmesi gereken bin liralık bayram ikramiyelerini nisan ayında vereceğiz." dedi.

Koronavirüs ile mücadele kapsamında en fazla emekliler için düzenlemeler getirildi. 

Emekli maaşları arttırıldı, ikramiyelerinin erken ödenmesine karar verildi.

Ayrıca isteyen 75 yaş üstü emeklilerin maaşları evlerinde ellerine teslim edilecek.

Emeklilere yönelik düzenleme yapılmasının en büyük nedenlerinden birisi, koronavirüsün özellikle yaşlıları hedef alması oldu. Şu ana kadar koronavirüsten etkilenenlerin tamamına yakını yaşlı insanlardan oluşuyordu. Bu nedenle Türkiye'de de muhtemel kayıpların yaşlılardan oluşacağı göz önünde bulundurularak yaşlı nüfusa yönelik düzenleme yapıldı. 

Yaşlıların mümkün olduğunca evlerinden çıkmamaları, koronavirüs salgını tehlikesinin ortadan kalkana kadar tedbirlerini arttırarak tehlikeden uzak tutulmaları için gerekli tedbirler alınıyor. 

Ancak bun rağmen ülkenin birçok yerinde kurallara uymayanlar yine de yaşlı insanlar oluyor. Anadoluda birçok şehirde yaşlı insanlar kimseyi dinlemeden sokaklara çıkıyor, camilere gitmek istiyor, kimseyi dinlemiyor. 

Bu yüzden örneğin Konya gibi şehirlerde belediyeler yaşlıların oturduğu bankları geçici bir süreliğine kaldırma kararı aldı. Benzer kararların büyükşehirlerde de alınması gerekiyor. 

 

Kaynak: SonHaberler

Yorumlar