Vahim Tablo: AK Parti ve MHP İstanbul'da 177 bin oy önde

İstanbul'da ilçe bazında AK Parti ve MHP'nin toplam oyları CHP, İyi Parti ve HDP'nin 177 bin önünde görünüyor. İlçeler bazındaki sonuçların büyükşehirde farklı çıkması kafaları daha da karıştırıyor. Bu sonuçlar sadece geçerli oylar ile ortaya çıkan bir sonuç. İstanbul'da ayrıca 319 bin adet geçersiz oy da bulunduğu göz önüne alındığında ortaya daha vahim bir tablonun çıkması muhtemeldir.

Google Haberlere Abone ol
Vahim Tablo: AK Parti ve MHP İstanbul'da 177 bin oy önde

İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adaylarından Binali Yıldırım'ın oylarının çalındığına yönelik ortaya çıkan belgelerden sonra gözler bir kez daha il genelinde kullanılan oylara çevrildi. 

AK Parti ve MHP oylarının ilçede aldıkları oylar olduğu gibi YSK formlarına girilmişti; ancak bu iki partinin büyükşehir adayına verilen oyları ise "0" olarak yazılmıştı. Bu nedenle, çalınan oyların tahmini olarak ne kadar olduğunu bulmak için ilçelerden alınan oyların analizini yaptık. 

Aldığımız sonuçlar çok çarpıcı bir tabloyu ortaya koyuyor.

319 BİN GEÇERSİZ OYUN DIŞINDA

İstanbul ilçelerinde geçersiz sayılan 319 bin oyun dışında, sandıklarda kullanılan oyların dağılımı ilginç bir tablo ortaya koyuyor.

Çünkü AK Parti ve MHP'nin İstanbul'da ilçe bazında aldıkları oyların toplamı, CHP, İyi Parti ve HDP oylarını geçiyor. 

Bu kapsamda AK Parti 3 milyon 921 bin 431 oy alırken; MHP 192 bin 720 oy alıyor. Cumhur İttifakı'nın üyeleri olan bu iki partinin toplam oyu ise 4 milyon 114 bin 151 çıkıyor.

CHP İstanbul ilçelerinde aldığı toplam oy 3 milyon 443 bin 953, İyi Parti'nin aldığı oyların toplamı ise 316 bin 864 ve HDP'nin aldığı oyların toplamı ise 176 bin 65. Buna göre Millet İttifakı + HDP'nin oylarının toplamı 3 milyon 936 bin 882 yapıyor.

İşte ilçe ilçe İstanbul'da partilerin aldığı oylar: 

Kaynak: Sonhaberler.com

Yorumlar