CHP'nin ortağı olduğu banka 'sandık görevlisi' iddialarını doğruladı

CHP'nin en büyük ortaklarından biri olduğu İş Bankası çalışanlarının, kamu çalışanı olmadıkları halde "sandık başkanı" olarak atandığı yönündeki AK Parti'nin iddiaları banka tarafından doğrulandı. Banka, kararın ilçe seçim kurullarına ait olduğunu belirterek, daha önceki seçimlerde de benzer uygulamaların olduğunu savundu.

Google Haberlere Abone ol
CHP'nin ortağı olduğu banka 'sandık görevlisi' iddialarını doğruladı

AK Parti'nin, yerel seçimlerde kamu çalışanı olmadıkları halde "sandık başkanı ya da üyesi" olarak atananlar arasında CHP'nin en büyük ortaklarından biri olduğu İş Bankası'nın da bulunduğunu açıklamıştı. AK Parti'nin iddiası İş Bankası tarafından yapılan açıklama ile doğrulandı. Bankadan yapılan açıklamada, görevlendirme kararının ilçe seçim kurullarına ait olduğu belirtildi. AK Parti özellikle bir ilçede yoğun bir şekilde İş Bankası çalışanlarının "sandık başkanı" olarak görevlendirildiğini açıklamıştı.

Bankanın resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, çalışanlarının seçimlerde görevlendirilip görevlendirilmeyeceği, nerede ve nasıl görevlendirileceği konularının tamamen İlçe Seçim Kurullarının yetki ve sorumluluğunda olduğu vurgulandı. Banka çalışanlarının seçimlerde görev yapmasının 31 Mart seçimlerine özgü olmayıp yıllardır tüm seçimlerde süren bir uygulama olduğu hatırlatılan açıklamada "İlçe Seçim Kurulları yalnızca bankamızdan değil birçok özel banka ve kuruluştan da aynı şekilde görevlendirmeler yapmaktadır" denildi.

AK Parti'nin YSK temsilcisi Recep Özel, Twitter hesabından paylaştığı mesajda "Vay , vay, vay CHP’nin hissedarı olduğu İş Bankası çalışanları yoğun bir şekilde bir ilçe seçim kurulu tarafından kamu görevlisi olmadıkları halde resmi sandık başkanı ve Üyesi olarak atanmış.Bu açıkça seçim yolsuzluğudur" demişti.

Kaynak: Son Haberler

Yorumlar