CHP'den Demirtaş'ın sesiyle seçim çalışması

Terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP ile ittifak kurmaktan çekinmeyen CHP, Batman'da HDP'nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın sesiyle oy istiyor.

Google Haberlere Abone ol
CHP'den Demirtaş'ın sesiyle seçim çalışması

Terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı Halkların Demokratik Partisi'ni (HDP) 24 Haziran seçimlerinde verdiği destekle meclise sokan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), ittifakını 31 Mart yerel seçimlerinde de sürdürüyor.

CHP'nin HDP ile ittifakı inkar etmesine rağmen her fırsatta HDP Eş Genel Başkanları Sezai Temelli ve Pervin Buldan yaptıkları açıklamalarla kirli ittifakı ortaya çıkarıyor.

İttifakı reddetmesine rağmen CHP'nin Batman'da açtığı lokalin yanı sıra minibüs ile yürüttüğü seçim çalışmaları kapsamında kent merkezinde ana arterler ve kenar mahallelerde Demirtaş'ın seslendirdiği "Giden Kuşlar" şarkısı ile belediye başkan adayı Enver Erdem'in seçim çalışmasını yürütüyor.

Batman'da neredeyse genel ve mahalli seçimlerde sıfır çeken CHP'nin Demirtaş'ın şarkısıyla seçim propagandası yapması, vatandaşlar tarafından HDP'ye destek olarak yorumlandı.

Yorumlar