2019 Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) tercih sonuçları ne zaman açıklanıyor?

Milli Savunma Üniversitesi kısa adıyla MSÜ 2019 tercih işlemleri yapıldıktan sonra adayların kafasındaki ilk soru işareti, "2019 MSÜ tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?" oldu. Peki adayların merakını giderecek olan sonuçlar ne zaman belli olacak?

Google Haberlere Abone ol
2019 Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) tercih sonuçları ne zaman açıklanıyor?

2019 Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) yerleştirmeleri için yapılan tercih işlemleri bilindiği gibi tamamlandı. Tercih işlemlerinin tamamlanmasının ardından adayların beklemeye başladı. Adayların kafalarında şimdi de, "2019 Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?" sorusuyla meşgul durumda. İşte MSÜ tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair merak edilen bilgilerin detayları:

Öncelikle şunu belirtelim. Tercih sonuçlarının zamanlamasıyla ilgili şu ana kadar henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak şunu söyleyebiliriz; geçen yıl 24 Nisan - 11 Mayıs arası alınan tercihlerin sonuçları 21 Haziran'da açıklanmıştı. Bu nedenle, geçtiğimiz yıl baz alındığında 2019 MSÜ tercih sonuçlarının 28 Haziran 2019 Cuma günü mesai saatinden önce açıklanması bekleniyor.

Aday Değerlendirme Puanına göre tercih öncelikleri dikkate alınarak yerleştirilecektir.

Aday Değerlendirme Puanı;

a) Üniversite Sınavı Puanı: Harp Okulları için 2019-YKS (Orta Öğretim Başarı Puanı Eklenmemiş), Astsubay Meslek Yüksekokulları için 2019-TYT (Orta Öğretim Başarı Puanı Eklenmemiş) puanı,

b) Fiziki Yeterlilik Testi Puanı, 

c) Müzik Yeteneği ve Müzik Bilgisi Seviye Tespit Sınavı Puanı (Sadece Bando Astsubay Meslek Yüksekokulu Adayları için), 

ç) Mülakat Puanından oluşmaktadır.

Kaynak: Sonhaberler

Yorumlar