2 Yunan gemisi ve mürettebatı serbest bırakıldı

İran'ın alıkoyduğu 2 Yunan gemisi ve mürettebatı serbest bırakıldı

Google Haberlere Abone ol
2 Yunan gemisi ve mürettebatı serbest bırakıldı

İran'ın alıkoyduğu 2 Yunan gemisi ve mürettebatı serbest bırakıldı.

İran'ın, 27 Mayıs'ta Basra Körfezi'nde alıkoyduğu Yunanistan'a ait 2 geminin ve mürettebatın serbest bırakıldığı bildirildi.

Yunanistan Denizcilik ve Ada Politikaları Bakanlığından yapılan açıklamada, Yunan bayrağı taşıyan "Prudent Warrior" ve "Delta Poseidon" isimli 2 geminin aylar süren müzakerelerin ardından bölgeden ayrıldığı belirtildi.

Açıklamada, nihai uzlaşıya bugün Yunanistan Denizcilik ve Ada Politikaları Bakan Yardımcısı Kostas Katçafadu'nun Tahran'daki temasları sonucu varıldığı ifade edildi.

- Yunanistan, ABD'nin talebiyle İran petrolüne el koymuştu

Yunanistan, 25 Mayıs'ta ABD'nin talebi üzerine İran petrolü taşıyan "Lana" adlı petrol tankerini alıkoymuş ve geminin taşıdığı petrole de mahkeme kararıyla el koymuştu.

Yunanistan'ın gemiyi alıkoyma kararına İran tepki göstermiş, Yunanistan'ın Eğriboz Temyiz Mahkemesi, "Lana" adlı tankere 28 Haziran'da seyir izni vermişti.

Devrim Muhafızları Ordusu da 27 Mayıs'ta Basra Körfezi'nde Yunanistan'a ait "Prudent Warrior" ve "Delta Poseidon" isimli 2 petrol tankerini alıkoyarak, tankerlerdeki yaklaşık 1,8 milyon varil petrole el koymuştu.

​​​​​​​

Yorumlar