182 neden arar? 182 kim, kimin numarası, sürekli arıyor veya 182 neden aranmıyor?

182 numaralı hattan gelen aramalar vatandaşı meraklandırmaya başladı. Bu aralar çeşitli sorunlar yaşıyor. 182 neden aranmıyor, neden cevap vermiyor, neden sürekli meşgul çalıyor? Hastane randevu numarası Alo 182 numarasına bazı yerlerden ulaşılamıyor. Alo 182 neden aranmıyor?

Google Haberlere Abone ol
182 neden arar? 182 kim, kimin numarası?

182 neden arar? 182 kimin numarası, neden arıyor? 182 neden aranmıyor? MHRS randevu telefonu cevap vermiyor, nasıl randevu alabilirim? Alo 182 kapandı mı yoksa teknik arıza mı var? Vatandaşların hastane randevusu için kullandığı ALO 182 numaralı telefon hattının bazı bölgelerden aranamadığı öğrenildi. 182 neden aranmıyor, MHRS randevu neden cevap vermiyor, 182 neden çalışmıyor?

182 NEDEN ARAR? 182 KİMİN NUMARASI?

"Alo 182", Türkiye'de Sağlık Bakanlığı'na bağlı olan sağlık danışma hattının telefon numarasıdır. Bu hattı arayanlar, sağlıkla ilgili soruları yanıtlamak, acil durumlarda doğru yönlendirmeleri yapmak veya ihtiyaç duydukları sağlık hizmetlerine erişim konusunda destek almak için uzman sağlık personeliyle konuşabilirler.

"Alo 182", Türkiye'de Sağlık Bakanlığı'na bağlı olan sağlık danışma hattının telefon numarasıdır. Bu hattı arayanlar, sağlıkla ilgili soruları yanıtlamak, acil durumlarda doğru yönlendirmeleri yapmak veya ihtiyaç duydukları sağlık hizmetlerine erişim konusunda destek almak için uzman sağlık personeliyle konuşabilirler.

Alo 182, Türkiye'deki sağlık hizmetlerinin sunumu için oldukça önemli bir hizmettir. Bu hat, 7 gün 24 saat kesintisiz olarak hizmet vermektedir ve ücretsizdir. Sağlık hizmetleri hakkında her türlü soru, öneri veya şikayet konularında vatandaşların başvurabileceği önemli bir kaynaktır.

Alo 182'yi arayanlar, öncelikle çağrıyı yanıtlayan sağlık uzmanıyla görüşürler. Bu sağlık uzmanı, hastaların sağlık durumlarını değerlendirmek ve ihtiyaçlarına göre doğru yönlendirmeler yapmak için gerekli soruları sorar. Bu sayede hastaların doğru ve etkili bir sağlık hizmeti alması amaçlanır.

Ayrıca, Alo 182 hattı üzerinden hastaların ihtiyaç duydukları sağlık hizmetlerine erişmelerine yardımcı olmak için randevu işlemleri de gerçekleştirilebilir. Böylece, hastaların uzun kuyruklarda beklemeleri ya da randevu alma konusunda sıkıntı yaşamaları önlenebilir.

Sonuç olarak, Alo 182 Türkiye'deki sağlık sistemi için önemli bir destek hizmetidir ve vatandaşların sağlıkla ilgili soruları veya ihtiyaçları için başvurabilecekleri güvenilir bir kaynaktır.

Pandemi süreciyle birlikte hastanelerde artan yoğunluk, randevu sistemlerindeki sorunlar giderek büyümeye başladı. Salgın nedeniyle hastaneye gitmeyerek muayenelerini erteleyen vatandaşlar salgının bitmesiyle erteledikleri doktor muayenelerini olmak için MHRS'ye yüklenince bir anda yoğunluk oluşmaya başladı.

Birçok vatandaşın bir aynı şekilde muayenesini salgın sonrasına bırakması nedeniyle yığılma söz konusu oldu. Yığılma da olunca MHRS telefon numarası kilitlendi. MHRS üzerinden telefonla arayarak randevu almak isteyenler birçok kez aramasına rağmen randevu bulamıyor. Peki, 90182 kim, neden arar, neden düşmüyor, MHRS randevu telefonu cevap vermiyor, nasıl randevu alabilirim?

Koronavirüs aşısı olmak isteyen vatandaşlar aşı randevusu almak için 182 üzerinden randevu almaya çalışıyor. 

182 neden cevap vermiyor, neden aranmıyor 182 neden meşgul çalıyor
182 neden cevap vermiyor, neden aranmıyor 182 neden meşgul çalıyor

 

Peki, 182 neden aranmıyor, MHRS randevu neden cevap vermiyor, 182 neden çalışmıyor, randevu almak isteyen vatandaşlar ne yapmalı?

Hastane randevusu almak isteyen vatandaş ne yapmalı? İşte detaylar:

Hastane randevusu almak isteyen vatandaşlar birçok yerden ve cep telefonu operatöründen 182 telefon hattı üzerinden arama yapamadığını belirtiyor.

22 Ocak 2020 Çarşamba itibariyle Alo 182 hastane randevu hattı için herhangi bir arıza bildirimi bulunmuyor. 

Telefon hattını aramak isteyen bazı vatandaşlar da ulaşımda problem yaşamıyor.

182 neden cevap vermiyor, neden aranmıyor 182 neden meşgul çalıyor
182 neden cevap vermiyor?

 

Yaşanan problemin bölgesel olabileceği belirtiliyor. Peki vatandaşlar ne yapmalı?

AŞIRI YOĞUNLUK NEDENİYLE TIKANMA

Alo 182 Numarası üzerinden randevu almak isteyen vatandaşlar hemen paniklemesin. Çünkü, bu hat üzerinden Türkiye genelinden milyonlarca insanın aynı anda kullanımı nedeniyle bazen tıkanıklıklar yaşanabiliyor. Bunun için öncelikle sakin olarak, yaptığınız ilk aramadan sonra birkaç dakika bekleyerek yeniden aramak. Bu şekilde gerekirse 3 ya da 4 kez deneme yapınız. Sonunda 182 hattı üzerin randevunuzu alabilirsiniz. 

TELEFONU DÜŞÜREMEYENLER NE YAPMALI?

Bütün denemelere rağmen 182 üzerinden hastane randevusu alamayan vatandaşlar başka bir yöntemi deneyebilir. Onlardan biri de internet üzerinden randevu almak.

İnternet üzerinden hastane randevusu almak çok basit. Bunun için TC Kimlik Numarası ve daha önce aldığınız şifreniz olması yeterli.

İnternet üzerinden MHRS aracılığıyla ya da e-Devlet Kapısı üzerinden hastane randevusu nasıl alındığını öğrenmek için bu makalemizi okuyabilirsiniz.

09182 NEDEN ARAR

09182 numarası randevu bilgilendirme hattıdır. Sağlık Bakanlığının Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden randevu işlemleri bulunanlara geri dönüş için aranır. Randevu bulamayanlara yapılan geri dönüşlerle randevu ayarlaması yapılıyor. Bazen de bakanlığın önemli konularıyla ilgili bilgilendirme için aranabilirsiniz. Bu nedenle 90182 numaralı telefondan gelen aramalara cevap veriniz.


 

Yorumlar

Birsen Balci Ortabetiden Randevu almak istiyorum.
Birsen Balci Orta betiden randevu almak istiyorum.
zeynep yaman Gerçekten berbat bir sistem hasta haklarına saygı yok pandemi var diye diğer sorunları olan insanlar bir kenara atılıyor. Biz her daim devletimizin yanındayız ama bu yapılan muammele ilgisizlik bir türlü verilmeyen randevular insanı çileden çıkarıyor
Murat Randevu.almak.istiyorum
Şehmus Dünden beri 182 bağlantı yapamyorum