Bahar Polat

Bahar Polat

18 Ocak Ay düğümleri burç değiştiriyor, kader tazeleniyor

18 Ocak Ay düğümleri burç değiştiriyor, kader tazeleniyor

18 Ocak 2022 itibariyle Kuzey Ay Düğümü Boğa burcuna, Güney Ay Düğümü Akrep burcuna geçiyor. Tüm güneş ve ay tutulmalarının bu aksta yaşanacağı yeni döngü 17 Temmuz 2023’e kadar sürüyor.

Hem kolektif bazda hem birey bazında güçlü bir yenilenme enerjsi ve deneyim kazanma becerisi ile tanışacağımız bu yeni döneme girerken bir soruya cevap vermek gerekiyor.

Peki ama Kuzey, Güney Ay Düğümleri neyi sembolize ediyor?

Ay’ın eplitik düzlemini kestiği sanal noktalar olarak tanımlanıyor. Hint mitolojisinde ejderhanın başı ve kuyruğu olarak biliniyor. Rahu yani Kuzey Ay Düğümü ejderhanın başı, Ketu yani Güney Ay Düğümü ejderhanın kuyruğu oluyor.

Rahu geleceği, Ketu geçmişi anlatıyor. Rahu Jüpiter enerjisini, Ketu Satürn enerjisini; Rahu Dharmayı Ketu karmayı ifade ediyor.

Güney Ay Düğümü çokça pratik ettiğimiz, Kuzey Ay Düğümü pek elimizi sürmediğimiz olayları durumları konuları sembolize ediyor.

Dünya Boğa-Akrep aksına geçerken kriz yaratan koşullar, kaos, istikrar, para, güven, dönüşüm gibi anahtar kelimeler hepimize yeni cümleler kurduruyor.  

Kolektif düzeydeki bu değişim ile dünyanın gündemi İkizler-Yay temalarından (seyahat, eğitim, yasalar) Boğa-Akrep temalarına (değerler, finans, mülkler) kayıyor.

Boğa burcundaki beş aylık retrosunu henüz bitiren Uranüs Kuzey ay düğümüne eşlik ediyor. 31 Temmuz 2022’de Uranüs Kuzey Düğüm ile kavuşuyor. Büyük bir uyanışın kapısı aralanıyor.

Ulusal güvenlik, çevre felaketleri, dijital para, ekonomik dalgalanma, iklim krizi, değişen değerler, el değiştiren güçlü şirketler ve aslında neyin önemli olup olmadığına dair derin keşifler dönemin ana temaları oluyor.   

Doğum haritasında Boğa burcunun olduğu ev kazandıklarınızı güvence altına aldıklarınızı; Akrep burcunun olduğu ev kaybettiklerinizi dönüştürdüklerinizi anlatıyor.

Diğer Yazıları

Yorumlar