15 Temmuz'un manşetleri kitap haline getirildi

- Basın İlan Kurumu, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ulusal gazetelerin birinci sayfalarını, "15 Temmuz ve Manşetler" adlı kitapta bir araya getirdi

Google Haberlere Abone ol
15 Temmuz'un manşetleri kitap haline getirildi

ANKARA (AA) - Basın İlan Kurumu (BİK), Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ulusal gazetelerin birinci sayfalarını, "15 Temmuz ve Manşetler" adlı kitapta bir araya getirdi.

Basın İlan Kurumundan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin 15 Temmuz'da Türk Silahlı Kuvvetlerinin içine sızarak Mehmetçik üniforması giyen hainlerin ve onların sivil uzantılarının hain teşebbüsünün, Türk milletinin ve güvenlik güçlerinin kahramanlıkları sonucu engellendiği hatırlatıldı.

Darbe girişiminde, Türk basın tarihinde ilk kez gazete, televizyon, radyo ve internet haber sitelerinin tamamının darbenin karşısında yer aldığı, milletin demokrasiye ve ülkenin geleceğine sahip çıktığı belirtildi.

15 Temmuz gecesi yaşananların gazete manşetlerinde, "15 Temmuz Destanı, Millet Püskürttü, Cuntanın Sonu, Bu Zafer Bizim, Ülke ve Millet Kazandı, Darbeciler Başarılı Olamaz, Türkiye Kırmızı Beyaz Oldu, Başaramazsınız, Yaşasın Demokrasi, FETÖ’cü Darbeye Milli İrade Tokadı, Cumhuriyet ve Demokrasi Kazandı, Demokrasiden Dönüş Yok, Millet Devlete El Koydu, İnadına Demokrasi" ifadeleriyle yansıtıldığı kaydedildi.

Açıklamada, darbe girişiminin birinci yılında Türkiye genelinde yayınlanan 31 yaygın ve 478 yerel gazetenin, 16-17-18 Temmuz 2016 tarihli "zaferin habercisi, Türk basının yüz akı" olarak basın tarihine adını yazdıracak birinci sayfalarının, "15 Temmuz ve Manşetler" ismiyle kitaplaşarak, Basın İlan Kurumu Yayınlarından çıktığı bildirildi.

"15 Temmuz ve Manşetler" isimli esere, Basın İlan Kurumu'nun web sitesi www. www.bik.gov.tr adresinden online olarak da ulaşılabilecek.

Yorumlar