15 Haziran FETÖ operasyonlarının bilançosu

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yurt genelinde FETÖ temizliği tüm hızıyla devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
15 Haziran FETÖ operasyonlarının bilançosu

Fetullahçı Terör Örgütü'nün ( FETÖ) 15 Temmuz 2016 tarihinde kalkıştığı darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından yurt genelinde FETÖ temizliği tüm hızıyla devam ediyor. İşte FETÖ ile bağı olduğu ya da örgütün haberleşme programı Bylock kullandığı tespit edilen kişi/kurumlara yönelik operasyonlarda 15 Haziran 2017 Perşembe günü raporu.

Haberler anlık olarak güncellenmektedir...

NİĞDE'DE "MAHREM İMAMI" OPERASYONUNDA BİR MUVAZZAF BAŞÇAVUŞ GÖZALTINA ALINDI

Niğde'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) Türk Silahlı Kuvvetlerindeki (TSK) "mahrem imam" yapılanmasına yönelik operasyonda, muvazzaf Başçavuş A.P. gözaltına alındı.

Niğde Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, örgütün TSK içerisindeki "mahrem imam" yapılanmasına yönelik operasyon düzenledi.

Operasyonda, Başçavuş A.P. gözaltına alındı.

A.Pnin Edirnede FETÖnün "mahrem imam" yapılanmasında görev aldığı iddia edildi. 

OSMANİYE'DE 17 ZANLI GÖZALTINA ALINDI

Osmaniye'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 17 zanlı gözaltına alındı.

Osmaniye Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında örgütün şifreli haberleşme programı ByLocku kullandığı tespit edilen zanlılara yönelik belirlenen adreslere operasyon düzenlendi.

Operasyonda, çeşitli meslek gruplarından 17 kişi gözaltına alındı.

Emniyetteki sorgusu tamamlanan zanlılardan 3'ü sevk edildikleri adliyede tutuklandı.

Zanlılardan 14ünün emniyetteki işlemleri sürüyor. 

ANTALYA'DA 5 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Antalya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 5 kişi adliyeye sevk edildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında örgütün "güvenli ev" diye tabir ettiği "gaybubet" evine operasyon düzenledi.

Kepez ilçesindeki adrese düzenlenen operasyonda, evde bulunan C.G, T.Ç, B.K, E.K. ve F.T. gözaltına alındı.

ByLock kullanıcısı da olduğu iddia edilen 5 zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Polis ekipleri, yaptıkları çalışmalarda örgüte bağlı 5 ev daha tespit etti. 

AFYONKARAHİSAR'DA 17 KİŞİ YAKALANDI

Afyonkarahisar'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 17 şüpheli yakalandı.

Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 30 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince örgüt içerisinde çeşitli faaliyetlerde bulundukları ve "ByLock" kullandıkları iddia edilen şüphelilerin adreslerine eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonlarda gözaltına alınan şüpheliler Afyonkarahisar Devlet Hastanesindeki sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü.

Diğer şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor. 

ISPARTA'DA 14 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Isparta'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 14 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Isparta Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, örgüte insan kaynağı ve mali destek sağlayan şüphelilerin deşifresine yönelik operasyon düzenledi.

Operasyonda çeşitli mesleklerden 14 kişi gözaltına alındı.

Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, işlemleri için emniyete götürüldü. 

MUĞLA MERKEZLİ OPERASYONLARDA 6 KİŞİ DAHA ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Muğla merkezli 24 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 30 zanlıdan 6sı daha adliyeye sevk edildi.

Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelilerden 6sının emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, adliyeye sevk edildi.

FETÖnün KHK ile kapatılan okullarında çalışanların da aralarında bulunduğu 49 kişi hakkında 7 Haziranda örgütün şifreli haberleşme programı ByLocku kullandıkları iddiasıyla savcılıkça gözaltı kararı çıkarılmıştı.

Muğla Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesinin koordinesinde 24 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda 30 zanlı gözaltına alınmıştı. Adliyeye sevk edilen zanlılardan 11i tutuklanmış, 10u ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Adreslerinde bulunamayan 19 kişinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor. 

ANTALYA KÜLTÜRLER ARASI DİYALOG MERKEZİ DERNEĞİ ÇALIŞANI 16 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında kapatılan Antalya Kültürler Arası Diyalog Merkezi Derneği'nin (AKDİM) yönetim kurulu, denetleme kurulu ve üyelerine yönelik 4 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 28 şüpheliden 16'sı adliyeye sevk edildi.

Derneğin yönetim kurulu, denetleme kurulu ve üyelerine yönelik 2 Haziran'da düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 28 şüpheliden 12'si soruşturma savcısının talimatıyla serbest bırakıldı. 16 şüpheli ise emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

FETÖ/PDY'ye müzahir olduğuna yönelik tespitler ile 667 sayılı KHK ile kapatılan AKDİM'in yönetim kurulu, denetleme kurulu ve üyelerine yönelik Antalya, İstanbul, Adana ve Denizli illerinde eş zamanlı operasyonlar yapılmıştı. Operasyonlarda gözaltı kararı verilen 35 kişiden 28'i yakalanmıştı.

Örgüte yönelik daha önceki operasyonlarda AKDİM'in yönetim kurulunda, denetim kurulunda ve üye olarak yer alan 7 şüphelinin tutuklandığı, 7 kişinin örgüte üye olmak suçundan arandığı, 8 kişi hakkında da işlem yapıldığı kaydedildi. 

MALATYA'DA 17 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Malatya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 17 şüpheli gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, FETÖ/PDY ile bağlantıları olduğu iddiasıyla aralarında daha önce meslekten ihraç edilen, açıkta bulunan ve halen çalışanların da bulunduğu şüphelilere ait 21 adrese operasyon düzenledi.

Adreslerde yapılan aramalarda, aralarında Milli Eğitim Müdürlüğü, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi, Uludağ Üniversitesi ve Maliye personellerinin de olduğu 17 şüpheli gözaltına alındı.

Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, emniyete götürüldü.

Adreslerinde bulunamayan firari 4 zanlının yakalanması için arama çalışmalarının sürdüğü öğrenildi. 

ANKARA'DA ARALARINDA MUVAZZAF ASKERLERİN VE ASKERİ ÖĞRENCİLERİN BULUNDUĞU 4 KİŞİ TUTUKLANDI

Ankara'da sürdürülen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında, aralarında muvazzaf asker ve askeri öğrencilerin de bulunduğu gözaltındaki 14 şüpheliden 4'ü tutuklandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 14 şüpheli, ifade işlemlerinin ardından Ankara Adliyesine getirildi.

Soruşturmayı yürüten savcıya ifade veren şüphelilerden biri serbest bırakılırken, diğerleri tutuklanmaları talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

FETÖ'nün kriptolu haberleşme programı ByLock'u kullandığı tespit edilen şahısların da aralarında bulunduğu şüpheli 4 muvazzaf askerin tutuklanmasına karar veren hakimlik, askeri öğrenci ve kamu kurumlarından ihraç edilen sivillerden oluşan 9 kişiyi ise adli kontrol şartıyla serbest bıraktı. 

İSTANBUL'DA ESKİ MEB PERSONELİNE FETÖ OPERASYONU: 101 ŞÜPHELİDEN 74'Ü YAKALANDI

İstanbul'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının (FETÖ/PDY) gizli haberleşme programı "ByLock" kullandığı ve terör örgütü ile irtibatı oldukları gerekçesiyle görevden uzaklaştırılan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) personeline yönelik yürütülen soruşturmada haklarında gözaltı kararı bulunan 101 şüpheliden 74ü yakalandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, FETÖ/PDY terör örgütüne üye olduğu ve "ByLock" kullandığı gerekçesiyle eski MEB personeli olan 101 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen eş zamanlı operasyonda, aralarında okul müdürü, müdür yardımcısı ile öğretmenlerin bulunduğu 74 şüpheli gözaltına alındı.

Polis ekiplerinin 27 şüphelinin yakalanması için başlattığı çalışmalar sürüyor.

Bu arada haklarında gözaltı kararı çıkartılan şüphelilerden 92sinin daha önce ihraç edildiği, 9unun da açığa alındığı öğrenildi. 

İZMİR'DE FETÖ'NÜN EMNİYET YAPILANMASINA OPERASYON: 22 GÖZATLI

Habertürk Haber Merkezi'nden Neşet DİŞKAYA'nın haberine göre, İzmir'de FETÖ'nün emniyetteki yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda aralarında ihraç edilen ve emekli olan emniyet personeli ile mahrem imamların da bulunduğu belirtilen 22 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin bazıların ByLock kullandığı belirtildi.

İzmir Emniyeti Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, FETÖ'nün emniyet yapılanması ile ilgili çalışma başlattı. Çalışmalarda aralarında ByLock kullanıcısı olan ve meslekten ihraç edilen, emekli olan emniyet personeli ile mahrem imam olduğu öne sürülen şüpheliler tespit edildi. Tespitler sonrası toplam 32 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Sabah erken saatlerde bir çok adrese eş zamanlı yapılan operasyonlarla 22 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı bulunan 10 kişinin de arandığı bildirildi.

BURSA'DA 16 DOKTOR GÖZALTINA ALINDI

Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyon, aralarında meslekten ihraç edilenlerin de yer aldığı 16 doktor gözaltına alındı.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Kamu Hastaneleri Birliği ile sağlık ocaklarında doktor olarak çalışırken meslekten ihraç edilen ya da açığa alınan 21 doktor hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Bunun üzerine harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, zanlılara ait adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda, 16 doktor gözaltına alındı.

Zanlıların evlerindeki aramalarda, çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyal ele geçirildi.

Adreslerinde bulunamayan 5 kişi aranıyor. 

IĞDIR'DA 10 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Iğdır'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 10 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Iğdır Emniyet Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, 4'ü aktif, 2'si kamu görevinden uzaklaştırılan ve 1'i kamu görevinden çıkarılan 7 emniyet mensubu, 1'i özel güvenlik görevlisi olmak üzere toplam 10 kişi gözaltına alındı. 

KOCAELİ'DE ARALARINDA DOKTOR, AVUKAT, ECZACI VE TÜBİTAK MÜHENDİSİ'NİN OLDUĞU 17 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

'de Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 'bylock' kullandıkları iddia edilen aralarında doktor, eczacı ve avukat olan 11 şüpheli ile TÜBİKAT'ta görevli 6 mühendis gözaltına alındı. 

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptıkları eş zamanlı operasyonla ihraç edilen ve aralarında doktor, eczacı ve avukat olan 11 şüpheli ile TÜBİKAT'ta görevli 6 mühendis 'bylock' kullandıkları iddiasıyla gözaltına alındı. Şüphelilerin ifadeleri alınmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. 

NEVŞEHİR'DE 1 ÖĞRETMEN TUTUKLANDI

Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında bir öğretmen tutuklandı.

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında öğretmen Yunus Emre K. Kaçakçılık ve Organize Suçlarlar Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri tarafından gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Yunus Emre K. burada çıkartıldığı Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanarak Nevşehir E Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi. 

ADANA'DA 12 POLİS GÖZALTINA ALINDI

Adana merkezli 3 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY)'in emniyet ayağına yönelik düzenlediği operasyonda 12 polis gözaltına alındı.

Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri tarafından FETÖ/PDY'in emniyet ayağına yönelik Adana, Ankara ve Mersinde daha önce belirlenen adreslere şafak vakti eş zamanlı baskın yaptı. Operasyonda baskın düzenlenen evler didik didik arandı. Baskın'da gözaltına alınan 12 polis, Adana Adli Tıp Birimi'ndeki sağlık kontrollerinin ardından sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Firari olan 5 polisin ise yakalama çalışmaları devam ediyor.

Öte yandan, gözaltına alınan polisler arasında FETÖ'ün iletişim ağı olan 'Bylock' kullananların olduğu öğrenildi. 

BARTIN'DA FETÖ/PDY DAVALARI

Bartın’da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) üye oldukları iddiasıyla tutuklu yargılanan 3 sanıktan 1'i 7 yıl 6 ay, diğeri 6 yıl 3 ay, diğer sanık ise 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Bartın Ağır Ceza Mahkemesi'nde ayrı ayrı görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar Özgür Demirtaş, Yaşar Özdal ve Hatice Özlatın yakınları ve avukatları katıldı.

Görevinden ihraç edilen eski hemşire Özlatın, savunmasında etkin pişmanlık yasasından yararlanmak istediğini söyledi.

Mahkeme başkanının son sözünü sorduğu Özlatın, "Ben vatan haini değilim, vatanıma ihanet etmedim. Türk adaletine güveniyorum." diye konuştu.

Mahkeme heyeti, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçu iddiasıyla yargılanan Özlatın'ın etkin pişmanlık yasasından yararlandırarak 4 yıl 2 ay, görevinden ihraç edilen diğer sanık eski aile hekimi Demirtaş'ı 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.

6 yıl 3 ay hapis cezası verilen eski öğretmen Yaşar Özdal ise adli kontrol şartıyla tahliye edildi. 

Yorumlar