Serdar Bağtır

Serdar Bağtır

140 karakter neyimize yetmedi?

Twitter bir süredir test ettiği 280 karakter uygulamasına sonunda tüm kullanıcılara açıldı ve #280karakter tag’i Trending Topic’te ilk sırayı aldı. Böylece Twitter, üzerine...

Twitter bir süredir test ettiği 280 karakter uygulamasına sonunda tüm kullanıcılara açıldı ve #280karakter tag’i Trending Topic’te ilk sırayı aldı.

Böylece Twitter, üzerine “California’da bulunan 140 kuş türünü simgelediği için 140 karakterdir” gibi efsaneler üretilen meşhur karakter sınırını ilk kez esnetmiş oldu.

Aslında Twitter, kullanıcıların isteklerine en iyi şekilde cevap veren sosyal medya mecrası olarak biliniyor. Jack Dorsey tarafından hayata geçirildiğinde ReTweet butonu bulunmamasına karşın, kısa zamanda, kullanıcılardan gelen taleple bu buton eklenmişti. Ancak çok uzun zamandır, karakter sınırının tamamen kaldırılması talep ediliyordu ve Jack, bu konuya kesinlikle sıcak bakmıyordu.

Bir orta yol olarak 140 karakterlik limiti 280 karaktere çıkartmış olabilirler. Madem ki istiyorsunuz, buyurun size limit artışı denmiş gibi geldi bana.

Aslında bu güncellemenin Twitter kullanımı ile ilgili herhangi bir yenilik getirmesi mümkün değil. Çünkü verilere göre atılan Tweet’lerin sadece %9’u 140 karakter kullanılarak yazılmış. Yani zaten var olan miktarı bile kullanmıyorduk. 280 olması bize neyi değiştirecek? 

Gelen güncelleme ile ilk kez, karakterlerin toplamdan geri sayım şeklinde düşmesi özelliği de kaldırıldı. Bunun yerine getirilen yuvarlak, sona doğru yaklaştığınızda mavi yerine kırmızı oluyor ve 280 karakteri geçerseniz, kaç tane fazla karakter kullandığınızı söylüyor.

  

Güncellemenin tüm kullanıcılara uygulandığı andan itibaren atılan Tweet’lerde 140 karakter sınırının aşılmadığı, kullanıcıların henüz yeni limite adapte olamadığı görülüyor.

140 karakter neyimize yetmedi de 280 karaktere çıkarıldı anlamak mümkün değil, en azından kullanıcıların nasıl tepki vereceklerini izleyip göreceğiz.


 

Diğer Yazıları

Yorumlar