1000 TL yardım başvuru sonuç sorgulama, kapsam dışı ne demek?

Koronavirüs salgını sonrasında ekonomiyi rahatlamak adına alınan kararlardan biri de 1000TL'lik yardım oldu. 1000 TL yardım 3. fazı başladı ve devam ediyor. Peki 1000 TL yardım başvuru conucu nasıl sorgulanır. İşte 1000TL yardım sonuç sorgulama sayfası ve kapsam dışı ne demektir?

Google Haberlere Abone ol
1000 TL yardım başvuru sonuç sorgulama

Koronaviüs salgınının ekonomi üzerindeki etkilerini hafifletmek ve zorda kalan vatandaşlara detek olmak amacıyla başlatılan kampanyalardan biri de 1000TL lik yardım kampanyasıydı. Peki 1000 TL yardım başvurucu sonucu nasıl öğrenilir, başvuru sonuç sorgulama sayfası ve kapsam dışı ne demektir? İşte detaylar...

3. faz 1000TL'lik yardım kampanyası devam ediyor. E-devlet üzerinden memur, işçi ve emekli hariç herkes yardım başvurusunda bulunabilmektedir. 

Başvurular halen, e-devlet üzerinden yapılabilmektedir.

Başvuru sonuç sorgulama sayfası yine E-Devlet adresinde https://www.turkiye.gov.tr/acshb-pandemi-sosyal-destek-on-basvurusu sayfasından ulaşılabilmektedir.

Pandemi sonuç sorgulama sayfasında karşınıza çıkan uyarı 'Kapsam Dışı' ise başvurunuz onaylanmadı anlamına gelmektedir.

 İlk ve ikinci kısım yardımların tamamlanmasının ardından üçüncü yardımlarda ihtiyacı olan tüm vatandaşlara yardımın sağlanacağı açıklanmıştı. Herkesin başvuru yapabildiği yardımlar için https://www.turkiye.gov.tr/acshb-pandemi-sosyal-destek-on-basvurusu adresine girerek başvuru yapılabilmektedir.

Başvuruları kabul edilen vatandaşlarınödemeleri IBAN numaralarına gönderilecek ya da PTT aracılığı ile alınabilecektir. 

 

Yorumlar

Bülent Yardım istiyom