1000 TL devlet desteği nasıl alınacak? Başvuru şartları nelerdir?

Koronavirüse karşı mücadele kapsamında ihtiyaç sahibi ailelere 1000 TL devlet desteği sağlanacak. Bu kapsamda 2 milyon aileye yardım yapılması öngörülüyor. Peki, Koronavirüse karşı 1000 TL devlet desteği nasıl alınacak? Başvuru gerekiyor mu? Başvuru şartları nelerdir?

Google Haberlere Abone ol
1000 TL devlet desteği nasıl alınacak? Şartları

Koronavirüse karşı 1000 TL devlet desteği nasıl alınacak? Başvuru gerekiyor mu? Koronavirüs ile mücadele kapsamında alınan ekonomik tedbirlere bir yenisi daha eklendi. Buna göre ihtiyaç sahibi ailelere biner lira yardım yapılacak. Bu kapsamda 2 milyon ailenin bu yardımdan faydalanması öngörülüyor. Koronavirüse karşı 1000 TL devlet desteği nasıl alınacak? Başvuru gerekiyor mu? Başvuru şartları nelerdir?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yaptığı yazılı açıklamada, Koronavirüsle Mücadele Eşgüdüm Toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan "ihtiyaç sahibi ailelere yapılacak nakdi yardımlar için ilave 2 milyar liralık kaynak aktarımı"nın detaylarını paylaştı.

Selçuk, "Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi kapsamında; halihazırda Bakanlığımızın düzenli sosyal yardımlarından faydalanan ihtiyaç sahibi 2 milyon hanenin tamamı 1000'er lira nakdi destekten yararlanacaktır." bilgisini verdi.

Söz konusu destekten yararlanmak için vatandaşların herhangi bir yere başvuru yapmasına gerek olmadığını da belirten Selçuk, ödemelerin bu ayın sonunda başlayacağını kaydetti.

Koronavirüse karşı 1000 TL devlet desteğinden faydalanacak kişiler aslından önceden belirlenmiş kişilerdir. Bunlar daha önce zaten durumları iyi olmadığı için devletin sağladığı yardımlardan ve imkanlardan faydalanan kesimlerden oluşuyor.

Bu kesimlerin genel olarak illerin valiliklerinde ve ilçelerin kaymakamlıklarında bulunan sosyal yardımlaşma ve dayanışma biriminde kayıtları bulunuyor.

Burada kayıtlı bulunan bu ihtiyaç sahibi vatandaşlar devletin çıkardığı yeni yardım paketinden faydalanabilecekler.

1000 TL DESTEK İÇİN BAŞVURU NEREDEN VE NASIL YAPILIYOR?

Destek paketinin açıklanmasından sonra ihtiyaç sahibi vatandaşların kafasındaki en önemli soru, "Koronavirüse karşı 1000 TL devlet desteği nasıl alınacak? Başvuru gerekiyor mu?" sorusu oldu. Aile Bakanı Selçuk, bu destekten faydalanmak için ihtiyaç sahibi vatandaşların yeni bir başvuru yapmalarına gerek olmadığını açıkladı. Bakan Selçuk, bu destekten faydalanacak vatandaşların kayıtlarının zaten kendilerinde mevcut olduğunu, ellerindeki bu listeler kapsamında yardımların yapılacağını söyledi.

Devlet kayıtlarında zaten yetim, dul, yoksulluk gibi nedenlerden dolayı yardım alan vatandaşların kayıtları bulunuyor. Bu kayıtlar üzerinden her yıl belli oranlarda ve düzenli şekilde yardımlar gerçekleşiyor. 

Devletin bu listelerinde adı bulunmayan, şu ana kadar devletten yardım almayan ancak şu anda ihtiyaç sahibi olduğunu düşenen vatandaşlar ise bu yardımlar için başvuru yapabilirler. Bunun için sadece bulundukları illerin veya ilçelerin valilik ve kaymakamlıklarında bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na başvurmaları yeterli oluyor. 

Devletin kayıtlarında zaten bu ihtiyaç sahibi olan kişilerin SGK kayıtları, tapu kayıtları ve gelir durumunu belirten belgeler mevcuttur. Bu nedenle yeni bir kurumdan veya kuruluştan belge almaya da gerek yok.

3. Paket 1000 TL Sosyal Yardım detayları ise aşağıdaki haberde:

 

Yorumlar

Okan Engelliyim ana baba yok bi amcam var onun evinde sığınıyorum
sinan Yardim
yasin kaçar 1 aydır calicmiyorum aile bakıyorum evde başka çalışan yok yardımınızı bekliyorum teşekürler..
yasin kaçar Textilde çalışıyorum koronadan dolayi 1 ay sır çalış miyorum evde bı calisam bendin 2 ay daha işler yok evde kimse de calismiyo yardımınızı bekliyorum teşekürler.
gökhan gülmez Truzim işiyle ugrasıyorum oteller kapandıgı için işten çıkarıldım