'Erdoğan Trump'ın mektubunu buruşturup çöpe attı'

ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye'nin kuzeyinde başlatılan Barış Pınarı Harekatı'nın hemen öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gönderdiği ortaya çıkan mektubun akıbeti belli oldu. Üst düzey bir devlet yetkilisi Erdoğan'ın mektubu buruşturarak çöpe attığı ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
'Erdoğan Trump'ın mektubunu buruşturup çöpe attı'

ABD Başkanı Donald Trump'ın Barış Pınarı Harekatı'ndan hemen önce 9 Ekim tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a gönderdiği skandal mektubun detayları ABD basını tarafından sızdırıldı.

Diplomatik teamüllere uymayan mektubun yankıları sürerken, gazeteci Ahmet Hakan konuyla ilgili üst düzey bir devlet yetkilisi ile görüştüğünü ve mektup ile ilgili detaylara ulaştığını söyledi.

TEKLİF REDDEDİLEREK ÇÖPE ATILDI

“Mektup meselesiyle ilgili üst düzey bir devlet görevlisiyle görüştüm. Söylediklerini aynen aktarıyorum" ifadelerine yer veren Ahmet Hakan'ın paylaşımı şöyle:

"Mektup 9 ekimde yazıldı. Erdoğan tarafından arabuluculuk teklifi reddedilerek çöpe atıldı. Bu mektuba verilmiş en net cevap 9 Ekim tarihinde saat 16:00'da verilmiş olan cevaptır. Bu cevap barış pınarı harekâtıdır.

Trump bu tarzla (teröristlerle arabuluculuk teklifi gibi adımlarla) Erdoğan’a bir şey yaptıramayacağını görmüş olmalı. Trump bugün artık 'PKK DEAŞ’tan da kötü' noktasına gelmiştir.

"ERDOĞAN AKTÖRLERİ KENDİ POZİSYONUNA YAKLAŞTIRIYOR"

Erdoğan kendi pozisyonunu değiştirmeden diğer aktörleri kendi pozisyonuna yaklaştırmaya devam ediyor. Tüm bunlar göz önünde bulundurulduğunda Pence’in de Erdoğan’a YPG ile görüşme teklif etmesi beklenemez.

"MİSLİYLE CEVAP VERİLDİ"

Teklif etse de Erdoğan bunu da kesin bir dille reddedip Pence'i eli boş gönderir. Bu ABD’nin işine gelecek bir durum olmayacaktır. ABD bunun farkında olmalıdır. Ayrıca bu mektuba karşı gereken cevap misliyle verilmiştir.

Açık ve net olarak söylemek gerekirse Erdoğan kararlı duruşu ile ülkesinin ve bölge halklarının çıkarlarını koruma noktasında oldukça başarılı bir siyaset yürütüyor.

Az önce görüştüğüm üst düzey bir devlet görevlisinin 'mektup olayı' ile ilgili yaptığı açıklama böyle…

Yorumlar