'Ayasofya ibadete açılsın' tepkisi

Yeni Zelanda'da bir teröristin gerçekleştirdiği katliamın öncesinde yayınladığı manifestoda yer alan Ayasofya ifadelerinin ardından sosyal medyada kullanıcılar #AyasofyaİbadeteAçılsın etiketiyle tepkilerini dile getirerek Türkiye ve dünya gündemine taşıdı.

Google Haberlere Abone ol
'Ayasofya ibadete açılsın' tepkisi

Yeni Zelanda'da cuma namazı saatinde, camilere yapılan terör saldırısı sonrası 49 kişi şehit oldu. Saldırganlardan biri yayınladığı manifestoda, Türkler için tehdit cümleleri kullandı. Ve dikkat çeken bir Ayasofya mesajında bulundu.

TERÖRİSTTEN TEPKİ ÇEKEN İFADELER

Katil teröristin yayınladığı manifestoda "Boğaz'ın Doğu yakasında topraklarınızda huzur içinde yaşayabilirsiniz. Orada size zarar gelmeyecek. Ama Boğaz'ın Batı yakasında bir yerde yaşamayı denerseniz, Avrupa'ya gelirseniz sizi öldüreceğiz. Konstantinopolis'e gelir, tüm cami ve minareleri yıkarız. Ayasofya minarelerden kurtulacak ve Konstantinapol hak edildiği gibi tekrar Hristiyan şehri olacak" ifadeleri yer aldı.

SOSYAL MEDYADA AYASOFYA AÇILSIN BAŞLIĞI GÜNDEM OLDU

Kanlı eylemin ardından ortaya çıkan bu mesajın ardından Türkiye'den ve dünyadan tepkiler gelirken sosyal medyada da kullanıcılar #AyasofyaİbadeteAçılsın başlığı ile gündem oluşturdu. Kullanıcılar Ayasofya ve Türkleri alan ifadelere tepki göstererek paylaşımlarda bulundular.

Yorumlar