'Ankara Emniyeti'nden CHP'ye yalanlama

Ankara Emniyet Müdürlüğü, Kılıçdaroğlu'nun şehit cenazesine katılacağına dair CHP'nin kendilerine hiçbir bilgilendirmede bulunmadığını açıkladı. CHP yönetimi ise yaptığı basın toplantısında, bilgi verildiğini açıklamıştı.

Google Haberlere Abone ol
'Ankara Emniyeti'nden CHP'ye yalanlama

CHP yönetiminin Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne şehit cenazesine gidilmeden önce bilgi verildiğini açıklamıştı. Ankara Emniyet Müdürlüğü'nden CHP yönetimine yalanlama geldi. Emniyet'ten yapılan açıklamada, "CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Çubuk'taki cenaze törenine katılacağına dair yazılı bir bilgilendirme yapılmadığı gibi sözlü olarak da bildirimde bulunulmamıştır." denildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hakkari’de çıkan çatışmada hayatını kaybeden er Yener Kırıkcı’nın dün düzenlenen cenaze töreninde saldırıya uğramıştı. Güvenlik önlemlerinin yetersiz olduğu eleştirileri üzerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kılıçdaroğlu’nun cenazeye katılacağının bildirilmediğini söylemişti. Kılıçdaroğlu ise “Emniyete iletilmişti gideceğim” demişti.

Ankara Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, Kılıçdaroğlu’nun yakın korumalarının Koruma Şube Müdürlüğü Nöbetçi Amirliği Hizmetleri’ni arayarak cenazenin yeri, saati ve yakınlarının irtibat bilgilerini istediği, Kılıçdaroğlu’nun cenazeye katılım durumunun ise belli olmadığını söylediği belirtildi.

Talimatnameye göre korunan kişinin programının emniyete bildirilmesi gerektiği ifade edilen açıklamada, “Bu bilgiler doğrultusunda gerekli güvenlik önlemleri alınmaktadır. Ancak Çubuk ilçesi Akkuzulu köyünde gerçekleşen cenaze töreni ile ilgili olarak daha önceki dış ilçe programlarında yapıldığı gibi Sayın Genel Başkanın katılacağına dair Emniyet Müdürlüğümüze yazılı bir bilgilendirme yapılmadığı gibi sözlü olarak da bildirimde bulunulmamıştır” denildi.

Açıklamaya, Kılıçdaroğlu’nun daha önce kendi imzası ile talepte bulunduğu iki yazı da eklendi.

Kaynak: Son Haberler

Yorumlar