'ABD ile füze görüşmeleri devam ediyor'

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy,Türkiye'nin ABD'den füze savunma sistemi Patriotları almak için görüşme halinde olduğunu açıkladı. Sözcü, Kuzey Irak'a yönelik olası bir operasyon için Bağdat yönetimiyle temas halinde olduklarını belirtti.

Google Haberlere Abone ol
'ABD ile füze görüşmeleri devam ediyor'

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, gündeme dair önemli açıklamalar yaptı...

Dışişleri Sözcüsü, Dışişleri Müsteşarının önümüzdeki hafta ABD'ye gidebileceğini söyledi. Münbiç görüşmeleri kapsamında yapılacak ziyarette ABD ile ortak görüşe varma üzerine çalışılacağı belirtildi.

Dışişleri Sözcüsü, Türkiye'nin ABD'den füze savunma sistemi Patriotları almak için görüşme halinde olduğunu söyledi.

Bilindiği üzere Türkiye ile Rusya arasında S-400 füze savunma sistemi konusunda görüşmeler devam ediyor.

Türkiye’nin Rusya’dan almak üzere anlaştığı S-400 uzun menzilli hava savunma sistemleri konusunda Moskova’dan gelen son açıklamada füzelerin teslim edilmeye hazır halde olduğu bilgisi verilmişti.

IRAK'A OPERASYON İÇİN TEMAS HALİNDEYİZ

Sözcü Aksoy, ayrıca, "AB Zirvesinden, Gümrük Birliğinin güncellenmesi, vize serbestisinin sağlanması ve Suriyelilere yönelik mali yardımın hızlandırılmasını bekliyoruz" dedi.

Sözcü, Kuzey Irak'a yönelik olası bir operasyon için Bağdat yönetimiyle temas halinde olduklarını belirtti.

IKBY'de uluslararası uçuşların yeniden başlamasıyla ilgili konuşan Dışişleri Hami Aksoy, Erbil'e direkt uçuşlar için hava sahasının açılmasının değerlendirildiğini söyledi.

ALMANYA'YA 2 NOTA VERİLDİ

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Almanya'da camilere yapılan saldırı nedeniyle Almanya'ya 2 nota verildiğini açıkladı.

YILBAŞINDAN BU YANA 28 SALDIRI OLDU

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Dış İlişkiler Müdürü Zekeriya Altuğ yaptığı açıklamada, sadece yılbaşından bu yana Almanya'da 28 camiye saldırı düzenlendiğini, 2017 yılının tamamında bu sayının 100 olduğunu belirtmişti.

Yorumlar