"Sporcularımla baba evlat, ağabey kardeş ilişkisi yaşıyorum"

- Elazığ 1. Amatör Küme'de mücadele eden Sivricespor'un kulüp başkanı Yetik, Yünlüce Gençlikspor maçında futbolcusu Tolga Bayer'e tekme attığı yönünde çıkan haberlere tepki göstererek, yanlış bir algı oluştuğunu savundu - Yetik: "O pozisyonda Tolga'yı çağırdım, 'Tolga şu yeteneklerini göstersene' dedim. Ayağımın hareketiyle sanki sporcuma çok kasti bir hareket yapmışım, maganda, canavar gibi gösterildim" - Tekme atıldığı iddia edilen futbolcu Tolga Bayer: "Hocamız bana 'Şu yeteneklerini, ayaklarını kullan' dedi ve ayağını kaldırdı. Bu, basına çok farklı bir şekilde yansıdı"

Google Haberlere Abone ol
"Sporcularımla baba evlat, ağabey kardeş ilişkisi yaşıyorum"


ELAZIĞ (AA) - Elazığ 1. Amatör Küme'de mücadele eden Sivricespor'un kulüp başkanı Fethi Ahmet Yetik, 29 Ekim'de oynadıkları Yünlüce Gençlikspor maçında futbolcusu Tolga Bayer'e tekme attığı yönünde çıkan haberlere tepki göstererek, yanlış bir algı oluştuğunu savundu.

Aynı zamanda takım antrenörü olan Yetik, yaptığı açıklamada, hafta sonu oynadıkları ve 5-4 mağlup oldukları Yünlücü Gençlikspor maçında orta saha oyuncusu Tolga Bayer'e medyaya yansıdığı şekilde tekme atmadığını, müsabakaya bazı futbolcularının cezalı olması nedeniyle genç oyuncularla çıktıklarını ve karşılaşmada kendilerinden beklenilmeyen hatalar yaptıklarını söyledi.

Maçtaki bir pozisyonun ardından Tolga Bayer'e sinirlenerek farkında olmadan saha içerisine girdiğini ve futbolcusunu yanına çağırdığını kaydeden Yetik, oyuncusuna, işaret dilini de kullanmak suretiyle ayaklarını sallayarak "Tolga yeter artık şu ayaklarını adamakıllı kullan" şeklinde bir harekette bulunduğunu aktardı.

Yetik, şöyle devam etti:

"O pozisyonda Tolga'yı çağırdım, 'Tolga şu yeteneklerini göstersene.' dedim. Ayağımın hareketiyle sanki sporcuma çok kasti bir hareket yapmışım, maganda, canavar gibi gösterildim. Halbuki sporcularımla baba evlat, ağabey kardeş ilişkisi, şefkati yaşıyorum. 25 sene emeğim var bu kulübe, sporcularımı kötü alışkanlıklardan kurtararak, eroin esrar kullanan futbolcuları çeper altlarından çıkararak öğretmen yaptım. Sporcularımı memur yaptım, topluma kazandırdım. Şu an futbolcularımın yaş ortalaması 20, benim bu oyunculardan çok beklentim var."

Bazı basın yayın organlarında yer alan fotoğrafa ilişkin, kendisinin sadece işaret dilini kullanmak suretiyle ayağını salladığını savunan Yetik, futbolcusunun da o anki refleks ile geri çekildiğini ve tekme atıyormuş gibi bir algı oluştuğunu ancak oyuncusuna tekme atmadığını ileri sürdü.


- Tekme atıldığı iddia edilen oyuncu Tolga Bayer


Futbolcu Tolga Bayer ise kulüp başkanlarının kendisine tekme atmadığını dile getirdi.

Haberlerin gerçeği yansıtmadığını vurgulayan Tolga Bayer, "Hocamız bir pozisyon gereği beni yanına çağırdı. Maç içerisinde benim de hatalarım oldu. Hocamız bana 'Şu yeteneklerini, ayaklarını kullan.' dedi ve ayağını kaldırdı. Bu, basına çok farklı bir şekilde yansıdı. Hocamız bana tekme atıyormuş gibi algılandı." şeklinde konuştu.

Yetik'in takıma çok büyük emeklerinin olduğunu ifade eden Tolga Bayer, şunları kaydetti:

"İki yıldır Sivricespor Kulübünde futbol oynuyorum. Hocamın bize emekleri, katkıları çok büyük. 25 yıllık bir futbol geçmişi var. Sivricespor'a kattığı çok şey var. Cebimizde para olmadığı zaman para vermiştir, kendisiyle futbol dışında dertlerimizi paylaşıyoruz. Hocamız olmasının yanında bizim manevi babamız gibidir."

Yorumlar