Söke Yörükler ve Efeler Derneği Kuruldu

Söke Yörükler ve Efeler Derneği 28 Ekim’de ilk genel kurulunu yaptı. Gerçekleşen genel kurulda Günnur Özgen dernek başkanlığına, yönetim kurulu üyesi Sami Karagöz Başkan yardımcısı seçildi. Yapılan genel kurulda Şule Akalın Genel...

Google Haberlere Abone ol
Söke Yörükler ve Efeler Derneği Kuruldu

Söke Yörükler ve Efeler Derneği 28 Ekim’de ilk genel kurulunu yaptı. Gerçekleşen genel kurulda Günnur Özgen dernek başkanlığına, yönetim kurulu üyesi Sami Karagöz Başkan yardımcısı seçildi. Yapılan genel kurulda Şule Akalın Genel sekreter, Deniz Aydın, Çağdaş Özbalcı yönetim kurulu üyesi oldu. Derneğin denetleme kurulunda ise Nebihat Erten, Mehmet Akar ve Gürhan Selçuk yer aldı.

Yönetim kurulunu belirleyen Söke Yörükler Derneği, nezaket ziyaretlerine başladı. Dernek yönetimi bu ziyaretlerden birini Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran’a gerçekleştirdi. Söke Yörükleri olarak kurdukları dernekle bir yola çıktıklarını belirten Başkan Günnur Özgen; “Dernek olarak ilk hedefimiz Yörük kültürünü öğrenmek ve öğretmek, bu kültürü yaşatmak. Söke’deki tüm Yörükleri bir çatı altında toplayarak, kültürü bizden sonraki nesillere anlatabilmeyi amaçlıyoruz. Söke’yi ve bölgemizi de derneğimiz aracılığı le yapacağımız etkinliklerle tanıtmak istiyoruz” dedi.

Dernek yöneticilerine başarılar dileyen Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran; “Yörük kültürünün geçmişten gelecek nesillere ulaştırılması anlamında katkısı olacağına inanıyorum. Derneğin Yörük kültürü başta olmak üzere Söke’ye hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Yorumlar