İstanbul'da polise saldırı: Bir DHKP-C'li öldürüldü

Armutlu'daki Fatih Sultan Mehmet Polis Merkezi'ne el yapımı bomba ile saldırıda bulunuldu. Saldırıyı düzenleyen militanlardan biri vurularak öldürüldü, diğerleri ise kaçtı

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'da polise saldırı: Bir DHKP-C'li öldürüldü

İstanbul'un Sarıyer ilçesinde Armutlu'daki Fatih Sultan Mehmet Polis Merkezi'ne el yapımı bomba ile saldırıda bulunuldu.

Polis merkezinde ölen yada yaralanan olmazken saldırıyı gerçekleştirip kaçtığı iddia edilen bir şüpheli polisler tarafından sırtından vuruldu. Şüpheli Yılmaz Ö. (20) kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Sarıyer'de Fatih Sultan Mehmet Polis Merkezi'ne saat 23.15 sıralarında el yapımı patlayıcı atıldı. Polis olayın ardından silahla karşılık verdi. Olayın ardından polis merkezinde ölen yada yaralanan olmazken polis kaçan saldırgan veya saldırganları peşine düştü. Polis Merkezi'nin yakınında Şehit Hasan Uzun Sokak'ta saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen Yılmaz Ö. (20) sırtından vuruldu. Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Yılmaz Ö. tüm çabalara rağmen kurtarılamadı. Saldırıyla ilgili soruşturma başlatılırken olay yerinde ve hastanede polis geniş güvenlik önlemi aldı.

BİR SALDIRI DA MARDİN'DE 

Mardin'de de PKK'lı teröristler, yola döşedikleri el yapımı patlayıcıyı polis aracının geçişi sırasında infilak ettirdi. Patlamada yoldan geçen 1 çocuk hafif şekilde yaralanırken, çevrede bulunan evler ve araçlarda hasar meydana geldi.

Olay, Mardin'in merkez Artuklu İlçesi Yeniyol Caddesi üzerinde saat 22.30 sıralarında meydana geldi. PKK'lı teröristler daha önceden hazırladıkları el yapımı patlayıcıyı polis aracının geçişi sırasında infilak ettirdi. Polis aracının geçişinden saniyeler sonra meydana gelen şiddetli patlamada, çevrede bulunan ev, işyerleri ve araçlarda hasar meydana geldi. Patlama sırasında yoldan geçen 12 yaşındaki bir çocuk cam parçalarının isabet etmesi sonucu hafif şekilde yaralandı. Yaralı çocuk Mardin Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Patlamanın ardından olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edilerek, cadde trafiğe kapatıldı. Cadde üzerinde yapılan aramada ikinci bir patlamış bomba bulundu. Bomba uzmanları bombayı etkisiz hale getirdi. Kentte saldırıyı düzenleyen PKK'lıların belirlenip, yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Yorumlar